Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ


Έχει αναφερθεί πολλάκις τις τελευταίες μέρες ότι στα πλαίσια της παρουσίασης της αναβαθμισμένης Εθνικής Φρουράς, η φετινή παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου θα έχει αρκετά πρόσθετα στοιχεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν.
Η Εθνική Φρουρά στο σύνολό της αναμένεται να παρουσιαστεί με ανανεωμένο πρόσωπο, μακριά από την εικόνα του παρελθόντος η οποία ήταν σαφώς επηρεασμένη από την οικονομική κρίση.
Κύρια προσθήκη που δεν θα περάσει απαρατήρητη είναι αυτή φυσικά του νέου οπλισμού.
Όπως έχει γραφτεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ έχει παραληφθεί ο νέος οπλισμός που προορίζεται για τις Ειδικές Δυνάμεις. Πρόκειται για το Accuracy  και το Tavor, όπλα κατασκευασμένα σε Βρετανία και Ισραήλ τα οποία απευθύνονται στις αποστολές των Ειδικών Δυνάμεων. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται εκπαίδευση μελών της ΕΦ από Βρετανούς εκπαιδευτές ειδικούς στα Accuracy.
Εξάλλου πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι πέραν των προαναφερθέντων, στις Ειδικές Δυνάμεις αναμένεται να καταλήξει επίσης το όπλο SCAR, βελγικής προέλευσης. Το SCAR, κυκλοφορεί σε δύο τύπους: το Mk-16 των 5,56 χιλιοστών και το Mk-17 των 7,62 χιλιοστών καθώς και το βομβιδοβόλο Mk-13 των 40 χιλιοστών το οποίο προσαρμόζεται στα δύο όπλα. Το εν λόγω όπλο, «ραμμένο» στα μέτρα των Ειδικών Δυνάμεων, έχει επίσης την δυνατότητα να πυροβολεί αμέσως μόλις βγει από το νερό.
Πηγή: SigmaLive
https://www.thinknews.gr/defence/ethniki-froura-afto-ine-to-neo-oplo-ton-idikon-dynameon-ta-charaktiristika-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου