Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (VIDEO)


Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο Ρωσικός Στρατός ειδικότερα με επίκεντρο τις Ειδικές Δυνάμεις προχωρούν στην ανανέωση του φορητού οπλισμού υοθετώντας το νέο τυφέκιο ΑΚ-12. Το τελευταίο αποτελεί την εξέλιξη των επιτυχημένων τυφεκίων εφόδου Καλάσνικωφ τα οποία χαρακτηρίζονται για την μεγάλη αξιοπιστία τους και την αντοχή τους στο πέρασμα των χρόνων. 
Το ΑΚ-12 είναι ένα όπλο διαμετρήματος 5.45 χλστ εν αντιθέσει με το ΑΚ-15 ένα όπλο 7.62 χλστ. Τη παρούσα φάση οι Ρώσοι προχωρούν σε νέες δοκιμές όπλων όπως το Α-545 και το Α-762 δύο όπλα διαμετρήματος 5.35 χλστ και 7.62 χλστ αντιστοίχως. Στόχος τους είναι ο περαιτέρω εμπλουτισμός των μονάδων με δεξεμενή οπλισμού ώστε αναλόγως την αποστολή να έχουν στη διάθεση τους και το κατάλληλο όπλο με τα ενδεδειγμένα σκοπευτικά βοηθήματα.
Τα παραπάνω όπλα έχουν δοκιμαστεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες είτε καύσωνα είτε ψύχους με πολύ καλά αποτελέσματα. Στα όπλα προστίθενται ευρεία γκάμα πρόσθετων όπως χειροφυλακτήρες, σκοπευτικά ημέρας και νύχτας καθώς και εκτοξευτή βομβίδων των 40 χλστ.
Κύριο στοιχείο των όπλων είναι η πολύ χαμηλή ανάκρουση που τους επιτρέπει την εκτέλεση βολών ακριβείας. Τη παρούσα χρονική στιγμή το κύριο όπλο του Ρωσικού Στρατού είναι το ΑΚ-74. Παράλληλα, με τη νέα σειρά όπλων AK-12 και AK-15 η KALASNIKOV GROUP προχωρά στην αναβάθμιση της σειράς όπλων ΑΚ-74 με χρήση υπέρυθρων σκοπευτικών βοηθημάτων και νέων οπτικών βοηθημάτων ημέρας. 


ΠΗΓΗ

https://www.thinknews.gr/defence/afto-ine-neo-oplo-tou-rosikou-stratou-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου