Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

SITDEF 2017: Παρουσίαση λύσεων εκσυχρονισμού για το τυφέκιο FAL

Ηβιομηχανία όπλων DSArms (DSA), που έχει ως έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), παρουσίασε όλο το φάσμα των λύσεων εκσυγχρονισμού που διαθέτει για το τυφέκιο εφόδου FN FAL των 7.62 χιλιοστών στην SITDEF 2017, τη διεθνή έκθεση άμυνας στην Λίμα του Περού. Πολλές χώρες την νοτίου Αμερικής χρησιμοποιούν το FAL ως το βασικό τυφέκιο εφόδου, με τον εκσυγχρονισμό του, η DSA προσφέρει την επέκταση ζωής του παλιού τυφεκίου με μια χαμηλού κόστους λύση που διαθέτει νέα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως τα σύγχρονα τυφέκια εφόδου.

Η καρμπίνα SA58 CTC της DSArms στην SITDEF 2017, τη διεθνή έκθεση άμυνας στην Λίμα, Περού.
Το FN FAL (γαλλικά: Fusil Automatique Léger, αγγλικά: Ελαφρύ Αυτόματο Τυφέκιο), είναι ένα τυφέκιο μάχης σχεδιασμένο από τους Dieudonné Saive και Ernest Verviers και κατασκευάστηκε από την Fabrique Nationale d’Herstal (FN Herstal). Εισήλθε σε υπηρεσία το 1954 και παραμένει σε υπηρεσία με αρκετές ένοπλες δυνάμεις σε όλον τον κόσμο.
Στην SITDEF 2017, το FAL παρουσιάστηκε σε τρεις κύριες διαμορφώσεις ως καρμπίνα, τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή και ελαφρύ οπλοπολυβόλο. Το νέο εκσυγχρονισμένο FAL καρμπίνα ονομάζεται SA58 CTC Compact Tactical Carbine της DS Arms. Το γενικό περιγράμματα της καρμπίνας SA58 CTC είναι πανομοιότυπο με το βασικό τυφέκιο FAL που εισήλθε σε υπηρεσία μέσα στη δεκαετία του 1950, ο κορμός του έχει όμως πολλά νέα χαρακτηριστικά.
Το SA58 CTC διατηρεί το ίδιο διαμέτρημα του 7.62×51 NATO όπως το βασικό FAL αλλά έχει βάρος 3,7 κιλών, 600 γραμμάρια λιγότερα από την εκδοσή της πρώτης κατασκευής του FAL.
Βίντεο: Εκσυγχρονισμός του τυφεκίου FAL 7,63 mm
Ζυγίζοντας άδειο μόλις 3,74 κιλά, το SA58 CTC είναι καλά ισορροπημένο και εργονομικά σχεδιασμένο. Το SA58 CTC έχει μια βελτιωμένη μεσαία εξωτερικά πτυχωτή κάννη με μεγαλύτερη διάμετρο στο ύψος του χειροφυλακτήρα και δεν διακόπτεται για την περιστρεφόμενο αορτηριούχο. Το SA58 CTC προσδίδει την φημισμένη απόδοση της DSA σε ένα φάκελο μεγέθους και βάρους που ελάχιστα όπλα μπορούν να φτάσουν.
Τα κύρια νέα χαρακτηριστικά του SA58 CTC είναι η χρήση της ράγας Picatinny τοποθετημένη στο πάνω μέρος του κορμού, ο χειροφυλακτήρας και η πιστολοειδής λαβή έχουν επανασχεδιαστεί. Το παλιό κοντάκιο έχει επίσης αντικατασταθεί από ένα αναδιπλωμένο κοντάκιο με ρυθμιζόμενο αορτήρα και ρυθμιζόμενο μήκος που έλκεται για να προσαρμοστεί σε όλους τους σκοπευτές.
Το SA58 CTC μπορεί να εξοπλιστεί με αρθρωτά εξαρτήματα όπως σκοπευτικά, ράγες χειροφυλακτήρα και διαφορετική διαμόρφωση για όλους τους τύπους των αποστολών.
Το συμπέρασμα μας, το SA58 CTC είναι ένα ιδανικό τυφέκιο για αυτούς που επιθυμούν τα πλεονεκτήματα ενός τυφεκίου τύπου FAL σε ένα μικρότερο και ελαφρύτερο πακέτο, δίχως συμβιβασμούς στην αξιοπιστία ή ανθεκτικότητα διαθέτοντας τελευταίες τεχνολογίες ενός σύγχρονου τυφεκίου σε μια χαμηλή τιμή.

Το ελαφρύ οπλοπολυβόλο SA58 της DSArms στην SITDEF 2017, τη διεθνή έκθεση άμυνας στην Λίμα, Περού.
Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου