Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Προμήθεια 5 επιπλέον CH-47D Chinook για την Αεροπορία Στρατού από τις ΗΠΑ


Πέντε επιπλέον βαρέα ελικόπτερα τακτικών μεταφορών αναμένεται να παραλάβει η Αεροπορία Στρατού. 

Το κόστος για τα 5 επιπλέον CH-47D Chinook ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια δολάρια. Στο κόστος αυτός συμπεριλαμβάνονται 7 συστήματα CMWS (Common Missile Warning Systems) και 12 συγκροτήματα κινητήρων 12 T55-GA-714A. Mέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί 6 ελικόπτερα από την αρχική παραγγελία των 10. Η παραγγελία αυτή προέβλεπε δικαίωμα για επιπλέον 5 ελικόπτερα. Το αρχικό κόστος του προγράμματος για τα πρώτα ελικόπτερα είναι της τάξεως των $ 125.840.802 και καλύπτει όλες τις εργασίες επιθεώρησης και αποκατάστασης των ελικοπτέρων (πριν την παράδοση τους), την προμήθεια των κινητήρων και των λοιπών υλικών και συστημάτων υποστήριξης. Η Αεροπορία Στρατού μέσα στα επόμενα χρόνια θα διαθέτει περί τα 30 Chinook. 

Στόχος της Αεροπορίας Στρατού είναι η σταδιακή αντικατάσταση μέσα στα επόμενα χρόνια όλων των ελικοπτέρων ΑΒ-205 και UH-1H από ένα μείγμα βαρέων ελικοπτέρων Chinook και μεσαίων ελικοπτέρων ΝΗ-90 των οποίων ο επιχειρησιακός προσανατολισμός θα είναι η διενέργεια ειδικών επιχειρήσεων. Θα ήταν ευχής έργον να βλέπαμε και τη συγκρότηση σμήνους ειδικών επιχειρήσεων υπό τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Παράλληλα, με την υλικοτεχνική ενίσχυση της Α.Σ αναμένεται και η πολυπόθητη αναδιάταξη ιπτάμενων μέσων σε Κρήτη και Μακεδονία. Το 1ο Τάγμα Αεροπορίας Στρατού με έδρα την Αλεξάνδρια Ημαθίας αναμένεται πρώτο να πάρει σκυτάλη με τα νέα CH-47 αφού καλύπτει το κύριο όγκο αεροκίνησης στρατευμάτων από τις τρεις μοίρες καταδρομών της 1η Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών καθώς και το σύνολο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. 

Ταυτοχρόνως, εξετάζεται η παρουσία ελικοπτέρων CH-47 της Α.Σ στη Κρήτη με στόχο την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της "5ης Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού" η οποία περιλαμβάνει ένα Λόχο Διοικήσεως, το 547ο Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο, το 5ο Τάγμα Υποστήριξης και ένα Λόχο διαβιβάσεων. Επίσης, στη Κρήτη εδρεύει και η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών. 

Τη σχετική ανακοίνωση μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.dsca.mil/major-arms-sales/government-greece-ch-47d-helicopters
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/amina/5513-promitheia-5-epipleon-ch-47d-chinook-gia-tin-aeroporia-stratoy-apo-tis-ipa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου