Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Τουρκική πυραυλάκατος στα Ίμια παρουσία Τουρκικής ηγεσίας και σκαφών βατραχανθρώπων (φωτογραφίες)

Τουρκική πρόκληση παρουσία, του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ και των τριών αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος σημειώθηκε περίπου στις 10.30 σήμερα το πρωί στην περιοχή των Ιμίων!

Την τουρκική πυραυλάκατο TCG Meltem (P-334) κλάσης Kilic συνόδευαν σκάφη ειδικών επιχειρήσεων των Τούρκων βατραχανθρώπων SAT τύπου MRTP 22U τουρκικής κατασκευής και προέλευσης των ναυπηγίων Yonca Onuk. Στην περιοχή περιπολούσε στα πλαίσια των επιχειρήσεων "ΞΙΦΙΑΣ" παρακολούθησης και καταγραφής των κινήσεων του τουρκικού στόλου η ελληνική κανονιοφόρος «Κραταιός». Oι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις αποχώρησαν με κατεύθυνση προς την Αλικαρνασσό αφού πραγματοποίησαν πλου πλησίον των βραχονησίδων Ίμια. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έκανε και πτήση με ελικόπτερο τύπου Cougar πάνω από τα Ίμια. Το σύνολο των κινήσεων των τριών τουρκικών σκαφών καταφράφθηκε από το ναυτικό παρατηρητήριο της Λέρου.

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής. Στη περιοχή βρίσκεται και περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος. Το Τουρκικό ΓΕΕΘΑ αποδέσμευσε τις παρακάτω φωτογραφίες που δείνχουν τον πλου του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στις βραχονησίδες Ίμια. Τα τουρκικά σκάφη πέρασαν ελάχιστα μέτρα από τις βραχονησίδες όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό. 


ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/amina/5144-tourkiki-pyravlakatos-sta-imia-parousia-tourkikis-igesias-kai-skafon-vatraxanthropon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου