Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΣΟΚ στο Ισραήλ: Ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz με διακριτικά της Χεζμπολάχ στη Συρία – Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους και την εξολόθρευση των ισλαμιστών


Του Βασίλη Καπούλα
Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από τη Συρία αποκαλύπτει Ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz να φορούν διακριτικά της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων για την απελευθέρωση του Χαλεπίου. Οι σκηνές «διέρρευσαν» από ντοκιμαντέρ σχετικά με τη δράση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία, τα βίντεο μπορείτε να τα παρακολουθήσετε παρακάτω.
Σκοπός φυσικά ήταν να γίνει κατανοητό το βάθος της ρωσικής εμπλοκής ενώ περνάει μήνυμα προς το Ισραήλ: H Ρωσία έχει την δικιά της στρατηγική για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή….
Μετά τις πληροφορίες για σημαντική ενίσχυση της Χεζμπολάχ με ρωσικό οπλισμό, τώρα σαν «βόμβα» σκάει στο Ισραήλ η είδηση αυτή.
Αναμφισβήτητα οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ θα αυξηθούν κατακόρυφα γιατί αποδεικνύεται στη πράξη το μέγεθος και η εμβάθυνση της ρωσικής βοήθειας σε καθημερινή βάση προς τη Χεζμπολάχ.
Επιπλέον δικαιολογείται έτσι η οργή της Μόσχας για τις ισραηλινές επιχειρήσεις κατά στόχων της Χεζμπολάχ στη Δαμασκό πριν λίγο καιρό.
Είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονταν μαζί με τη Χεζμπολάχ και Ρώσοι στρατιώτες καθώς από τα βίντεο φαίνονται Ρώσοι και Χεζμπολάχ να πολεμούν συνέχεια μαζί σε Λαττάκεια και Χαλέπι.
Έχει σχέση αυτό με το γεγονός ότι ανακάλεσε το Ισραήλ το πρέσβη του από τη Ρωσία και το χτεσινό περίεργο περιστατικό με τον Ρώσο πρέσβη που κατέληξε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση;
Κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να το διαψεύσει…
Οι βασικές αποστολές των Spetsnaz στη Συρία είναι οι εξής.
Κατάδειξη στόχων για το ρωσικό Πυροβολικό και την Αεροπορία.
Πραγματοποίηση ειδικών επιχειρήσεων με στόχο την εξουδετέρωση συγκεκριμένων στόχων υψηλής αξίας όπως ηγετικά στελέχη των ισλαμιστών.
Τρίτον, προστασία. Η ομάδα Zaslon που έχει αναπτυχθεί στην Δαμασκό έχει συγκεκριμένη αποστολή.
Τέταρτη αποστολή η εκπαίδευση από GRU και Spetsnaz των συριακών δυνάμεων σε θέματα αντι-ανταρτικών επιχειρήσεων.








πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/12/%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5.html#ixzz4URzQF0yh

1 σχόλιο:

  1. Proton i Xezmpola stin Rossia den theorite tromokratiki organosi. Kai defteron ama gini kana skiniko stin Ellada tha parakalate na erthoune me oti diakritika goustaroune.

    ΑπάντησηΔιαγραφή