Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ο Ρωσικός Στρατός θα παραλάβει τα νέα αμφίβια τυφέκια εφόδου ADS

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Στρατονομία θα αρχίσουν από το επόμενο έτος να παραλαμβάνουν τα αμφίβια τυφέκια εφόδου ADS ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ρωσικού Κεντρικού Σχεδιαστικού Γραφείου Αθλητικού και Κυνηγετικού Οπλισμού Αλεξέι Σοροκιν.
Αυτό είναι το πρώτο τυφέκιο εφόδου στον κόσμο που θα πυροβολεί εξίσου καλά εντός και εκτός νερού. Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι το ίδιο καλό όσο τα τελευταία μοντέλα τυφεκίων εφόδου τύπου Καλάσνικοφ, ενώ έχει μικρότερο μέγεθος.
Το τυφέκιο εφόδου κατασκευάστηκε στο Κεντρικό Γραφείο Σχεδιασμού και Έρευνας για Αθλητικών και Κυνηγετικών Όπλων. Το γραφείο είναι τμήμα του Γραφείου Σχεδίασης Οργάνων KBP, στην Τούλα της κεντρικής Ρωσίας, το οποίο φημίζεται για τους καθοδηγούμενους πυραύλους ακριβείας και τα ταχυβολία όπλα του. Το KBP της Τουλάς δεν εμπλέκεται στον σχεδιασμό οργάνων (κατασκευάζει όπλα, συμπεριλαμβανομένων μικρών όπλων), όπως είχε δηλωθεί ως τέτοιο τις εποχές τις Σοβιετικής Ένωσης με σκοπό την παραπλάνηση των κατασκόπων.
Ένα μοναδικό υποβρύχιο πυρομαχικό, του ίδιου μεγέθους με αυτό του βασικού τυφεκίου εφόδου, δημιουργήθηκε σε αυτό το γραφείο.
Η εξέλιξη του ειδικού, μεσαίου μεγέθους (με ικανότητα λειτουργίας σε δύο περιβάλλοντα) τυφέκιο εφόδου των 5,45mm -γνωστό με το ακρωνύμιο ADS- ολοκληρώθηκε στην Τούλα το 2007. Δεν έλαβε το όνομα κάποιου σχεδιαστή, αφού το νέο όπλο είναι αποτέλεσμα εργασίας μιας μεγάλης ομάδας. Μέσα στο νερό, το ADS πυροδοτεί φυσίγγια 5,45X39mm και στον αέρα, βάλλει τα κλασικά πυρομαχικά του ίδιου διαμετρήματος: Ο γεμιστήρας των πυρομαχικών για την υποβρύχια πυροδότησης μπορεί να αλλαχθεί με έναν άλλο για συμβατικά πυρομαχικά για το κανονικό Καλάσνικοφ.
Το ADS διαθέτει εκτοξευτή βομβίδων κάτω από την κάννη που δέχεται τις βομβίδες VOG-25 και VOG-25P των 40mm. Μπορεί επίσης να δεχθεί τακτικό σιγαστήρα και διάφορα σκοπευτικά.
Το τυφέκιο εφόδου περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία θεωρούνται ως αρκετά ασυνήθιστα για τα Ρωσικά όπλα. Πάρτε την σχεδίαση “bullpup” και μόνο όπου η πιστολοειδής λαβή και ο μηχανισμός πυροδότησης βρίσκονται μπροστά από τον γεμιστήρα και η δράση πραγματοποιείται μέσα στο κοντάκιο. Αυτό ο σχεδιασμός κάνει εφικτή την ουσιαστική μείωση του μεγέθους του τυφεκίου εφόδου, καθώς διατηρεί την μακρυά κάννη. Το ADS δεν έχει συμβατικό κοντάκιο, αντ’ αυτού ακουμπά στον ώμο με ένα εξάρτημα που ονομάζεται οπίσθια πλάκα.
Αυτό είναι το πρώτο Ρωσικής κατασκευής όπλο που εκτοξεύει τους κάλυκες των φυσιγγίων προς τα μπροστά ενώ η θαλάμη είναι κλειστή. Αυτό μειώνει την ποσότητα των αερίων στο πρόσωπο του χειριστή και κάνει εφικτή την βολή είτε από το δεξί ή αριστερό ώμο χωρίς την αλλαγή εξαρτημάτων. Το τυφέκιο εφόδου είναι επομένως εύκολο στη χρήση από αριστερόχειρες και δεξιόχειρες χειριστές.
“Υπάρχουν συμβάσεις. Οι παραδόσεις στο υπουργείο Άμυνας, την υπηρεσία Ομοσπονδιακής Ασφάλειας και το υπουργείο Εσωτερικών θα αρχίσουν το επόμενο έτος”, είπε ο διευθυντής.
Νωρίτερα είχε αναφερθεί οτι η μαζική παραγωγή του αμφίβιου τυφεκίου εφόδου ADS θα αρχίσει μέσα στο 2016.



ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/10/19/%CE%BF-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου