Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Οι Τουρκικές δυνάμεις ήρθαν σε σύγκρουση με τους Κούρδους (YPG) βόρεια της Ιεράπολης στην Συρία !!


Ο τουρκικός στρατός έριξε  πυρά πυροβολικού στους Κούρδους (YPG) οι οποίοι φέρεται να προσπάθησαν  να κινηθούν  προς τα νότια της συριακής πόλης Ιεράπολη της Συρίας , γράφει ο τουρκικός τύπος.
Μια τουρκική πηγή ασφαλείας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, επιβεβαίωσε το βομβαρδισμό αυτό και την  μεγάλη ένταση που υπάρχει στην περιοχή   .
Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν βόρεια της πόλεως Ιεράπολη , προς την περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας.
«Οι  Κούρδοι μαχητές δεν έλαβαν  σοβαρά υπόψη την προειδοποίηση από τις τουρκικές δυνάμεις», τονίζει το δημοσίευμα. Η Jarablus βρίσκεται περίπου 40 χλμ βόρεια της Ιεράπολης .
Ένας άλλος αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε νωρίτερα ότι η παρουσία του DAESH ή των Σύρων Κούρδων κοντά στα τουρκικά σύνορα είναι  «απαράδεκτη».
«Ο τουρκικός στρατός  ξεκίνησε βολές πυροβολικού στις  θέσεις των τζιχαντιστών  και των Κούρδων  στη βόρεια Συρία ρίχνοντας περίπου 20 φορές,  για να ανοίξει ένα διάδρομο για την μετριοπαθή  αντιπολίτευση», δήλωσε  ένας άλλος Τούρκος  αξιωματικός   στο Reuters.
Η Άγκυρα έχει συχνά εκφράσει την ανησυχία της για την παρουσία των Μονάδων Προστασίας του PYD και του (YPG) κατά μήκος των τουρκικών συνόρων,  και διατηρεί  άκαμπτη  στάση μη επιτρέποντας στους Κούρδους με  οποιοδήποτε τρόπο να δημιουργήσουν  κουρδικό κράτος στην βόρειο Συρία.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου  επανέλαβε ότι η Τουρκία ήταν αποφασισμένη να καταπολεμήσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες εντός της Τουρκίας και  Συρίας, μετά την επίθεση ενός βομβιστή αυτοκτονίας  σε γαμήλιο γλέντι, όπου είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 54 άνθρωποι , πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά.
Όλοι οι ειδικοί αναλυτές τονίζουν ότι λόγω της τουρκικής αλαζονείας και επιθετικότητας και της κουρδικής «δίψας» για την δημιουργία κράτους, ταχύτατα η τουρκική στρατιωτική εισβολή θα εκφυλιστεί  σε μια πολεμική σύρραξη μεταξύ Τούρκων και Κούρδων με πολλά-πολλά  θύματα .


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/08/%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ae%cf%81%ce%b8%ce%b1%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf.html#ixzz4IYn0cYDV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου