Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η ρωσική πολεμική αεροπορία «εξαφάνισε» από προσώπου γης φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων του ISIS στο Χαλέπι


Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FNA, σήμερα το πρωί  ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη χτύπησαν ανελέητα  μία φάλαγγα των ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων στα προάστια της πόλης του Χαλεπίου, προκαλώντας βαριές απώλειες  για τους τρομοκράτες.
Επρόκειτο για στρατιωτική φάλαγγα ενισχύσεων της ισλαμικής οργάνωσης  Jeish Al fatah , η οποία αφού πρώτα εντοπίσθηκε από δορυφόρους και drones, στην συνέχεια βομβαρδίστηκε αλύπητα  στον  δρόμο που συνδέει τα κτίρια της στρατιωτικής ακαδημίας με την περιοχή Al-Ramousiyeh.
Τουλάχιστον 20 ισλαμιστές τρομοκράτες σκοτώθηκαν και αρκετά  στρατιωτικά  οχήματα καταστράφηκαν από την δράση των ρωσικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών .
Εν τω μεταξύ, ρωσικά μαχητικά που υποστήριζαν επίθεση του συριακού στρατού επιτέθηκαν στους τζιχαντιστές στην  περιοχή  Αλ-Jami’at al-Zahra να Kafar Hamra .
Η συριακή πολεμική αεροπορία κατέστρεψε επίσης θέσεις τρομοκρατών , και  συνοδείες οχημάτων , συμπεριλαμβανομένων  θωρακισμένων τζιπ , καθώς και φορτηγών φορτωμένων με πυρομαχικά, σκοτώνοντας δεκάδες τρομοκράτες στα ανατολικά των  περιοχών  Khanaser, Khan Touman, Kafar Hamra, Mitrem, κοντά στο Χαλέπι και τα προάστια του.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό πρόκειται για ένα κρεσέντο επιθέσεων από ρωσικές και συριακές δυνάμεις αλλά και ιρανούς και την Χεζμπολάχ, με σκοπό να  εγκλωβιστούν και κατανικηθούν οι ισλαμιστές που ευρίσκονται στο Χαλέπι.    
Η συριακή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε επίσης μαζικές επιθέσεις  ενάντια σε συγκεντρώσεις  και  θέσεις των τρομοκρατών στα νότια και δυτικά του Χαλεπίου, καταστρέφοντας  έναν μεγάλο αριθμό θωρακισμένων οχημάτων με  πολυβόλα, και  φορτηγών  φορτωμένων με πυρομαχικά, σκοτώνοντας παράλληλα  δεκάδες τρομοκράτες .
Όλες αυτές οι φάλαγγες για αυτούς που γνωρίζουν,  προέρχονταν από δυνάμεις που διείσδυσαν από τα ιορδανικά σύνορα και ξεκίνησαν από βάσεις στην Σαουδική Αραβία.
Η καταστροφή τους σημαίνει ότι οι εναπομείναντες δυνάμεις στο Χαλέπι αργά η γρήγορα είτε  θα παραδοθούν είτε  θα εξοντωθούν μέχρις ενός.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/08/%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b9.html#ixzz4HdDbUpcd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου