Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να παραλάβουν νέο πιστόλι μέσα στο 2017

Οι προκαταρκτικές δοκιμές για το νέο πιστόλι των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ολοκληρωθεί και οι μαζικές προμήθειες ίσως να ξεκινήσουν μέσα στο 2017, ανακοίνωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλός του Κεντρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου – Κατασκευής Μηχανημάτων Ακριβείας (TsNIITochMash) Ντμίτρι Σεμιζόροφ.
Επί του παρόντος, το Μακάροβ είναι το πιο δημοφιλές πιστόλι μέσα στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικές μονάδες ασφαλείας και άλλες υπηρεσίες επιβουλής του νόμου χρησιμοποιούν το αυτόματο πιστόλι Stechkin διαμετρήματος 9X18.
Αυτή τη στιγμή οι Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις επανεξοπλίζονται με το πιο ισχυρού διαμετρήματος 9Χ21 πιστόλι Serdyukov (SR-1). Η Ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει αναλάβει το έργο για την μαζική παραγωγή των πιστολιών 9Χ21 διαμετρήματος ώστε να αντικαταστήσουν το Μακάροβ.
“Πλέον οι προκαταρκτικές δόκιμες έχουν ολοκληρωθεί. Το Φθινόπωρο, θα ξεκινήσουμε τις κρατικές δοκιμές, οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους και η μαζική παραγωγή θα αρχίσει το επόμενο έτος, αν το υπουργείο Άμυνας λάβει την σχετική απόφαση”, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος.
“Το νέο φορητό όπλο που επιλέχθηκε έχει το εξαιρετικά ισχυρό διαμέτρημα πυρομαχικού των 9Χ21. Έχουμε αντίστοιχη εμπειρία – είναι το πιστόλι Serdyukov. Ωστόσο, το όπλο που αναπτύσσεται σήμερα ενσωματώνει νέες τεχνολογικές λύσεις ώστε να παραχθεί μαζικώς και να αντικαταστήσει ξεπερασμένες εκδόσεις,”επεσήμανε.
Ο επικεφαλής της ανάπτυξης όπλων μίλησε νωρίτερα στο TASS ότι το Ινστιτούτο είχε προκαλέσει βιομηχανικούς σχεδιαστές στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εστίαση στις εργονομικές απαιτήσεις για το όπλο: το πιστόλι πρέπει να μένει στο χέρι με ευκολία, να είναι βολικό στην σκόπευση και ούτω καθεξής.
Το Ινστιτούτο είχε, επίσης, διενεργήσει εργασία πάνω στα υλικά του πιστολιού, την χωροταξία της σκανδάλης, τον μηχανισμό πυροδότησης και το κλείδωμα ασφαλείας, πρόσθεσε.

Απόδοση-Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/08/18/%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου