Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: BAE ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ CHALLENGER 2

Άρμα μάχης Challenger 2 του Βρετανικού Στρατού. (Φωτογραφία: Staff Sgt. Brooks Fletcher, U.S. Army Europe Public Affairs)
Άρμα μάχης Challenger 2 του Βρετανικού Στρατού. (Φωτογραφία: Staff Sgt. Brooks Fletcher, U.S. Army Europe Public Affairs)
Η BAE Systems συμπράττει με την General Dynamics UK και διάφορους άλλους βιομηχανικούς εταίρους για να διαγωνιστούν στο πρόγραμμα που θα δώσει μια νέα πνοή στον στόλο αρμάτων μάχης Challenger 2 του Βρετανικού Στρατού.
Οι εταιρείες δήλωσαν ότι έχουν ενωθεί με την Leonardo-Finmeccanica, Moag Inc, QinetiQ και Safran Electronics σε μια εταιρική σχέση που ονομάζεται Team Challenger 2 για να ανταποκριθούν στο Αίτημα Προσφοράς (RfP) του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας για την υλοποίηση του προγράμματος επέκτασης ζωής του άρματος μάχης.
Οι Βρετανοί παρέτειναν την ημερομηνία επιχειρησιακής ζωής του άρματος κατα 10 χρόνια, στο 2035, κατά την περυσινή αναθεώρηση άμυνας και στρατηγικής, και το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επέκτασης ζωής απαιτείται κυρίως για την αντιμετώπιση θεμάτων απαξίωσης στο γερασμένο άρμα, αν και υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης κάποιων βελτιώσεων των ικανοτήτων του.
Περίπου 227 άρματα του Βρετανικού Στρατού πρόκειται να διέλθουν την διαδικασία επέκτασης ζωής.
Το Ομάν, ο μοναδικός εξαγωγικός πελάτης του άρματος, δείχνει ενδιαφέρον για τις εξελίξεις του προγράμματος, ακόμη και αν τα 37 άρματα τους δεν αποτελούν μέρος του πυρήνα του προγράμματος.
Οι προσφορές για το πρόγραμμα του υπουργείου Άμυνας προβλέπεται να κατατεθούν την 14η Ιουλίου.
Δυο διαγωνιζόμενες ομάδας εργολάβων αναμένεται να επιλεγούν γύρω στα τέλη Οκτωβρίου για την διετή φάση αξιολόγησης.
Οι CMI Defence, Kraouss Maffei Wegmann, Lockheed Martin και Ruag έχουν εκφράσει, νωρίτερα, το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα.
Η Lockheed Maerin επιβεβαίωσε ότι θα υποβάλλει προσφορά, όμως οι άλλοι πιθανοί αντίπαλοι είτε δεν μπορούσαν είτε δεν ανταποκρίθηκαν εγκαίρως στις έρευνες για τις ανάγκες του άρθρου του DefenceNews.Com.
“Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχημένη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα του Ajax ως παροχος του πύργου και στο πρόγραμμα υποστήριξης του Warrior ως ο κύριος ανάδοχος, είμαστε στην ισχυρή θέση να ανταγωνιστούμε για το έργο με μια πρόταση που επιδεικνύει την ισχυρή βιομηχανική συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία περιλαμβάνει μια ευρεία βάση προμήθειας. Σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες της πρότασης μας εν ενθέτω χρόνο”, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Lockheed Martin UK.
Ο βραχίονας της Lockheed Martin στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προγραμματίσει να ανοίξει επισήμως τις νέες εγκαταστάσεις του στο Αμπτχιλ βορείως του Λονδίνου όπου σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις εργασίες ενσωμάτωσης στους πύργους των Ajax και Warrior.
Η General Dynamics αναμενότανε επίσης να είναι υποψήφια, αλλά επέλεξε να συμφωνήσει με την BAE Systems, την πηγή σχεδιασμού του Challenger 2.
“Έχουμε επισήμως αποσυρθεί από την διεκδίκηση ως κύριος εργολάβος. Ο λόγος που συνεργαζόμαστε με την BAE Systems και τους άλλους είναι επειδή η συμφωνία της συλλογικής δραστηριότητας δίνει ουσιαστικά το χαμηλότερο κόστος, μικρότερο κίνδυνο, τόσο από την πλευρά του πελάτη όσο και από την επιχειρηματική προοπτική”,δήλωσε ο Κεβιν Κόνελ, ο αντιπρόεδρος των επίγειων συστημάτων της General Dynamics UK.
Η General Dynamics είναι ήδη σε σύμβαση με το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας για την συναρμολόγηση του αναγνωριστικού τεθωρακισμένου οχήματος Ajax, που αρχίζει το 2017 σε μια νέα μονάδα παραγωγής το Μερθι Τιντφιλ της νότιας Ουαλίας.
Το σχέδιο είναι η ταυτόχρονη αναβάθμιση του Challenger 2 αν, φυσικά, η ομάδα της BAE εξασφαλίσει την συμφωνία παραγωγής.
Ο Κόνελ είπε ότι υπάρχει επαρκής δυναμικότητα στο εργοστάσιο για να προχωρήσουν παράλληλα τα δύο προγράμματα.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της General Dynamics είπε ότι η ομάδα ελπίζει να βρει τη διοικητική μέριμνα, εκπαίδευση, αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών και άλλες συνεργίες μεταξύ του Ajax και του νέου προγράμματος που θα βοηθήσουν στην οικονομική προσιτότητα.
Η Τζενιφερ Οσμπαλντεστιν, η διευθύνων σύμβουλος της BAE Systems Land (UK), δήλωσε ότι η BAE σχεδίασε και κατασκεύασε το Challenger 2 και η σύμπραξη “μας δίνει πρόσβαση σε δυνατότητες και εγκαταστάσεις που θα διατηρήσουν το Challenger 2 σε υπηρεσία και θα προσφέρει μια λύση σχέσης κόστους ωφέλειας».
Η συμφωνία σύμπραξης, η οποία είναι υπό συζήτηση από το περασμένο έτος, είναι μια μεγάλη απόκλιση από τις θέσεις τους για τις BAE και General Dynamis.
Οι δύο ηγετικές βιομηχανίες επίγειων συστημάτων, συνήθως, νωρίτερα προσπαθούσαν να προσβάλλουν η μία την άλλη σε διάφορους διαγωνισμούς για τις απαιτήσεις των τεθωρακισμένων οχημάτων του Βρετανικού Στρατού.
Η πολιτική των ανοιχτών θυρών της Βρετανικής Κυβέρνησης στην προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων επέτρεψε τόσο στην General Dynamics όσο και την Lockheed Martin να δημιουργήσουν ένα σημαντικό αποτύπωμα τεθωρακισμένων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μεγάλο βαθμό εις βάρος του τοπικού προμηθευτή BAE.
Η επιλογή του νικητή εργολάβου και η απόφαση για την μετάβαση στην παραγωγή αναμένεται εντός του 2019, συμφωνά με το υπουργείο Άμυνας.
Το διαφημιστικό υλικό της Team Challenger 2 έδειξε τα περισσότερα βασικά στοιχειά του προγράμματος επέκτασης ζωής των συστημάτων πύργου.
Θερμική παρατήρηση, κύριο σκοπευτικό Αρχηγού, σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ), εξοπλισμός ελέγχου πυροβόλου και αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών είναι ανάμεσα στα στοιχεία που πρέπει να αντικατασταθούν με σύγχρονη τεχνολογία.
Σύμφωνα με αξιωματούχους οι βελτιώσεις ικανότητας είναι επίσης πιθανές στους τομείς της φονικότητας, επιβίωσης και συγκροτήματος ισχύος, όλες, περιλαμβάνονται στο αντικείμενο μελέτης για την επερχόμενη φάση αξιολόγησης.
Andrew Chuter
Απόδοση/Μετάφραση απο το DefenceNews.Com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/06/11/%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-bae-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου