Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΞΟΠΛΙΣΕ ΑΡΜΑΤΑ M60 ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ ΤΩΝ Α/Τ TOW

Άρμα μάχης M60A1 του Ιράν. (K. Aksoy/Flickr)
Ο Αρχηγός των Ιρανικών Επίγειων Δυνάμεων Υποστράτηγος Αχμαντ Ρέζα Πουρδαστάν ανακοίνωσε ότι το Ιράν έχει εξοπλίσει τα άρματα M60 που διαθέτει με συστήματα παρεμβολών για να παρεμποδίσει την επίδοση του TOW και άλλων αντίστοιχων αντιαρματικών πυραύλων.
“Έχουμε εγκαταστήσει σύστημα ελέγχου πυρός και συστήματα παρεμβολών στα άρμα μάχης M60 για να γίνει εφικτή η εκτροπή του TOW και άλλων αντιαρματικών πυραύλων,”δήλωσε ο Πουρδαστάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιοδικό του Ιρανικού Στρατού “Saf” την Τετάρτη 11 Μαΐου.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι Επίγειες Δυνάμεις μελετούν την ενίσχυση των πυραυλικών δυνατοτήτων στο τρέχον Ιρανικό έτος (ξεκίνησε την 20η Μαρτίου).
Ο υποστράτηγος Πουρδαστάν ανακήρυξε τη δημιουργία, από την Επίγεια Δύναμη, ταξιαρχιών άμεσης αντίδρασης για την αντιμετώπιση των απειλών της χώρας.
Τον Φεβρουάριο σε σχετικές παρατηρήσεις, ο Υπαρχηγός των Χερσαίων Στρατιωτικών Δυνάμεων του Ιράν υποστράτηγος Κιουμάρς Χεϊντάρ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν εξοπλιστεί με τα εγχώριας κατασκευής άρματα μάχης “Karrar” με χαρακτηριστικά παρόμοια με τα ρωσικά άρματα μάχης T-90.
“Τα άρματα “Karrar” έχουν παραδοθεί στις μονάδες μάχης των Επίγειων Δυνάμεων,” είπε ο υποστράτηγος Κιουμάρς Χεϊντάρ στους δημοσιογράφους στην Τεχεράνη.
Τόνισε επίσης τα σχέδια ενσωμάτωσης νέων, προηγμένων συστημάτων πάνω στα άρματα Karrar και Zolfaqar.
Απόδοση/Μετάφραση απο το Fars News για την “Προέλαση”.
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/05/12/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-m60-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου