Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τουρκικό άρμα μάχης M60 SABRA xτυπήθηκε και ανατινάχθηκε στα σύνορα Τουρκίας -Συρίας


Σε περιοχή στα σύνορα ακριβώς  με την Συρία ανατινάχθηκε ένα ακόμη  τουρκικό άρμα μάχης M60 SABRA, αναφέρει ο ρωσικός τύπος ο οποίος επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές του.
Επίσης και η ιστοσελίδα samanyoluhaber.com. αναφέρει το περιστατικό   το οποίο συνέβη χθες το βράδυ. Το Τουρκικό άρμα μάχης μαζί με άλλα ευρίσκονταν στην μεθοριακή γραμμή με την Συρία,  όταν δέχθηκε αντιαρματικό πύραυλο στο διαμέρισμα του κινητήρα.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι φλόγες εξαπλώθηκαν στο διαμέρισμα αποθήκευσης των πυρομαχικών , με  αποτέλεσμα να  υπάρξουν  αρκετές εκρήξεις οι οποίες κατέστρεψαν το άρμα μάχης.  Από τους άνδρες του  πληρώματος δεν τραυματίστηκε κανένας, ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΑΜ , το οποίο ανέφερε  την δική  του φυσικά “»ανώδυνη» εκδοχή.
Το τουρκικό γενικό επιτελείο, κατά την συνήθη πρακτική του  απέδωσε  το περιστατικό σε «τεχνικά προβλήματα»  που προκύπτουν κατά την  λειτουργία των μηχανημάτων, αποκρύβοντας την ωμή πραγματικότητα από τον τουρκικό λαό , οποίος μετράει συνεχώς  σκοτωμένους στρατιώτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς ,  από τις μάχες με τους Κούρδους και  τώρα με τους τζιχαντιστές.
Ξένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες υπενθυμίζουν απλά ότι,  πλέον πάρα  πολύ συχνά  οι Τούρκοι Επιτελείς προσπαθούν να αποκρύψουν τα δεκάδες θύματα που έχουν στα πεδία . 
Το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε το τουρκικό άρμα μάχης από αγνώστων στοιχείων αντιαρματικό βλήμα αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο,αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.  
Τα άρματα αυτά έχουν μετακινηθεί από άλλα σημείο της τουρκικής επικράτειας,  ενώ ο τύπος αυτός (M60 SABRA) έχει εκσυγχρονιστεί με τη βοήθεια  του Ισραήλ .
Η εμπλοκή των τουρκικών δυνάμεων σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό , έχουν αποπροσανατολίσει τον στρατό , ενώ το τελευταίο διάστημα «ακούγονται» και προβλήματα ηθικού μέσα στις  ίδιες  τουρκικές δυνάμεις.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ac%cf%81%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7%cf%82-m60-sabra-x%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd.html#ixzz492suO3R2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου