Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Οι Κούρδοι περικύκλωσαν την Ράκκα και είναι σε πλήρη ετοιμότητα για επίθεση από τρία σημεία στην πόλη αυτή


Οι ένοπλες δυνάμεις των Κούρδων έχουν σημειώσει περαιτέρω πρόοδο στην επαρχία της Raqqa, και είναι πλέον πολύ κοντά στην εισβολή στην ίδια την πόλη, αναφέρει σχετικό  δημοσίευμα.
Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων SDF Ταίρ  Αΐν αλ-Αράμπ ανακοίνωσε ότι οι διοικητές των κουρδικών ομάδων που είναι συνδεδεμένες με ομάδες στην Βόρεια Συρία, σε μια μυστική συνάντηση, συντόνισαν την διαδικασία της κοινής τελικής επίθεσης  για την απελευθέρωση ανεπίσημης πρωτεύουσας του ISIS  Raqqa,  από τους  τρομοκράτες.
«Οι κούρδοι μαχητές απέχουν μόλις 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Raqqa», αναφέρει η αραβόφωνη εφημερίδα al-Watan έχοντας στην κατοχή της  ανώνυμες πηγές.
«Τα στρατεύματά μας με τον  βαρύ οπλισμό τους έχουν συγκεντρωθεί κοντά σε περιοχή στην Βόρειο Συρία Αράμπ », δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας, «εμείς θα ξεκινήσουμε  την επίθεση  μας από τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα».
«Από τη στιγμή που ο Ρώσος απεσταλμένος στο πλαίσιο του ΟΗΕ ανακοίνωσε την προετοιμασία του συριακού στρατού και των  συμμάχων του για μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Raqqa και το τέλος της πολιορκίας της πόλης  Deir Ezzur, οι ισλαμιστές  τρομοκράτες  άρχισαν να καλύπτουν  τα στρατιωτικά  οχήματα   και τον εξοπλισμό τους για την αποφυγή απωλειών  κατά τις επικείμενες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές», δήλωσαν οι ίδιες πηγές.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της κουρδικής συμμαχίας στην  Συρία (SDF) Ταίρ  Αΐν αλ-Αράμπ , δήλωσε  ότι ετοιμάζουν μια τριπλή επίθεση στην  Raqqa που τελικά θα απελευθερώσει την πόλη από τους εξτρεμιστές.
Οι επιθέσεις που αναμένονται  να διεξαχθούν από τα βορειοανατολικά και τα βορειοδυτικά της πόλης θα αλλάξουν του ρουν της ιστορίας , πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η απελευθέρωση της Raqqa, θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τον ισλαμικό στρατό  στην Συρία. Έχουμε την πρόθεση να ελευθερώσουμε το λαό της Raqqa από τους τζιχαντιστές », φωνάζουν μέσα από την ψυχή τους οι Κούρδοι μαχητές.
Ο Πούτιν θέλει αυτός να κατακτήσει την πόλη-σύμβολο των Τζιχαντιστών προλαβαίνοντας τους Αμερικανούς , όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, λόγω Τσετσενίας.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b4%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%ba%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9.html#ixzz48qt8GP97

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου