Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Μετατρέποντας τα άρματα μάχης …σε αρβύλες

 

Στρατιώτες του Λόχου Αλφα του 1ου Τάγματος του 67ου Συντάγματος της 2ης Ομάδας Μάχης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας πραγματοποιούν εκπαιδευτική άσκηση με ελικόπτερα UH-60 Black Hawk. (Φωτογραφία: wikimedia.org)
Ίλαρχος: Nicholas Rinaldi,
Αρχιλοχίας:David J. Winczewski
Το παρακάτω άρθρο αναρτήθηκε στο τεύχος «Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2014» του ηλεκτρονικού περιοδικού e-ARMOR.
Ως μια Ίλη αρμάτων μάχης σε μια προωθημένη Επιλαρχία συνδυασμένων όπλων στο Στρατόπεδο Μπουέρινγκ στο Κουβέιτ προς υποστήριξη της «Επιχείρησης Σπαρτιάτικη Ασπίς», η αποστολή μας ήταν μοναδική για τις περισσότερες πολεμικές επιχειρήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.
Η Ταξιαρχία είχε επιφορτιστεί με την αποστολή να ενεργεί ως εφεδρεία περιοχής της Διακλαδικής Περιοχής Ασφαλείας (JSA) “Georgia” με την ευθύνη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη αποφασιστική δράση σε ολόκληρη την περιοχή. Η Ταξιαρχία εκπαιδεύτηκε για να αναπτύξει τις δυνάμεις της στα έμπροσθέν, με τους Λόχους Μηχανοκίνητου Πεζικού να έχουν, επίσης, εκπαιδευτεί στην διεξαγωγή μη μάχιμων επιχειρήσεων εκκένωσης και οι Ίλες αρμάτων μάχης εκπαιδεύτηκαν και επικεντρώθηκαν στην μάχη αποφασιστικής δράσης. Οι Ίλες δημιούργησαν την βαριά «Επιχειρησιακά Έτοιμη Δύναμη» (MRF) -μια Ίλη αρμάτων με ειδικά «Τροποποιημένο Πίνακα Οργάνωσης Υλικού» (MTOE) που έλαβε ειδική εκπαίδευση και πιστοποιήθηκε για τον αγώνα αποφασιστικής δράσης. Είχαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε την εκπαίδευση μας και κατά την ανάπτυξη μας στα έμπροσθεν, στο Κουβέιτ, το οποίο κάναμε με εντατικό ρυθμό.
Μια άλλη αποστολή που μας ανατέθηκε από την Κεντρική Διοίκηση Στρατού (ARCENT) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ήταν οι «Ασκήσεις Ασφάλειας-Συνεργασίας Περιοχής» (TSCE) μέσα στην “ JSA Georgia”, η οποία περιελάμβανε ασκήσεις με χώρες όπως η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ.
Οι TSCE που ανατέθηκαν στην ARCENT υλοποιούνταν από την περιστροφική μονάδα εφεδρείας περιοχής, δεδομένου ότι είναι η πιο εκπαιδευμένη και επιχειρησιακά έτοιμη μονάδα του Στράτου στην περιοχή. Από αυτές τις ασκήσεις , ο Λόχος “Charlie” (“Chaos”), του 1-67ου Τάγματος Συνδυασμένων Όπλων μπορούσε να συμμετέχει στις τρεις από τις τέσσερις TSCE που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εννεάμηνης περιστροφής του.
Μετά την από κοινού εκπαίδευση για περισσότερο από 12 μήνες, ως μια MTOE Ίλη σε κατάσταση λήψης αποφασιστικής δράσης η Ίλη ήταν πλέον σε θέση να μεταπέσει σε διάφορες πλατφόρμες μάχης ώστε να πετύχει τους εκπαιδευτικούς στόχους της TSCE -είτε αυτό θα ήταν με άρματα μάχης, οχήματα ή …με τα άρβυλα.
Μαθαίνοντας τα ανατεθέντα καθήκοντα αποστολής
Η πρώτη από τις TSCE πραγματοποιήθηκε στο Ομάν με τη συνεργασία ενός Λόχου ελαφρού πεζικού, τον Λόχο Άλφα, της 11ης Ταξιαρχίας Συνόρων, του Βασιλικού Στρατού του Ομάν (RAO). Η Υπομονάδα “Chaos” ανέλαβε αυτή την αποστολή από την αρχή της ανάπτυξης για τη διατήρηση της MRF ετοιμότητας αντίστοιχη με ελαφριά και μεσαία δύναμη καθ’ολη τη διάρκεια της κοινής εκπαίδευσης και κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Ο ρόλος της ARCENT ενεπλάκη στη διεξαγωγή διάφορων συγκεντρώσεων σχεδιασμού με τον RAO, εργαζόμενοι στον στόχο των εκπαιδευτικών σκοπών που οι αξιωματούχοι του Ομάν ήθελαν να ολοκληρώσουν ενώ αντάλλασσαν κοινές τακτικές με τον Στρατό των ΗΠΑ.
Ο σκοπός μιας TSCE είναι η εγκατάσταση μιας περιφερειακής δύναμης του Στρατού των ΗΠΑ μαζί με το Στρατό μιας άλλης χώρας μέσα σε μία περιοχή και να οικοδομηθεί μια σχέση που θα παρέχει στα ανώτατα στελέχη ένα “όχημα” για τη δημιουργία σχέσεων στρατηγικού επιπέδου με την χώρα υποδοχής. Να κατανοηθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι αντικειμενικού σκοποί για κάθε μια από τις TSCE, η ανάπτυξη των “Ανατιθέμενων Σκοπών Αποστολής” (AMT) γίνεται ανάμεσα στην ARCENT και τους ξένους στρατιωτικούς ομολόγους με τους οποίους οι ΗΠΑ συνεκπαιδεύονται.
Η Ομάδα G3 της ARCENT ανέπτυξε τις αποστολές που επιθυμούσε ο RAO να πραγματοποιήσει ώστε να καλύψει τους εκπαιδευτικούς στόχους του και παρέδωσε αυτούς του σκοπούς στην αντιτιθέμενη μονάδα περιστροφής, την 2η Ομάδα Μάχης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ABCT), της 4ης Μεραρχίας Πεζικού (την εφεδρεία περιοχής). Η Ταξιαρχία ανέθεσε την αποστολή στο 1-67o Τεθωρακισμένο Σύνταγμα, ένα Τάγμα συνδυασμένων όπλων εντός του οργανογράμματος του, και τότε η TSCE ανατέθηκε στον Λόχο “Chaos”, καθώς αυτό ήταν το μέγεθος που απαιτείτο για την υλοποίηση της TSCE με τον RAO.
Οι αποστολές που ανέπτυξε η ARCENT ήταν συγκροτημένες σε περιόδους “Δομημένης Εκπαίδευσης Επιχειρησιακής Κατάστασης” (STX), δημιουργώντας διαδοχικές επαναλήψεις επιπέδου Ομάδας έως Λόχου. Κάθε μέρα τροποποιήθηκε ως μοναδική και οι ειδικές αποστολές προγραμματίστηκαν να ολοκληρωθούν πριν από την μετάβαση σε ένα υψηλότερο επίπεδο της συλλογικής εκπαίδευσης. Με βάση αυτές τις αποστολές, αναπτύξαμε ένα πακέτο “Στόχων Συλλογικών Αποστολών” (AMT), οι οποίοι μοιάζουν πάρα πολύ με την δική μας “Λίστα Απαραίτητων Σκοπών Αποστόλης” (METL).
Αυτοί οι συλλογικοί σκοποί σε επίπεδο Διμοιρίας και Λόχου επιλέχθηκαν βάσει του πλαισίου καθηκόντων των ατομικών καθηκόντων που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό τους, φτάνοντας όσο το πιθανόν πιο κοντά στους συλλογικούς στόχους που είχε ζητήσει η ARCENT. Μόλις εγκρίθηκαν, αναπτύξαμε έναν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα εξασφάλιζε ότι η Υπομονάδα εξοικειώθηκε με κάθε AMT μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων για να ανταποκριθεί στο χρονοδιάγραμμα μας για την ανάπτυξη στο Ομάν.
Διαμορφώνοντας της δύναμη που θα προσαρμοστεί στην αποστολή
Οργανώνοντας μια Ίλη αρμάτων 64 ατόμων σε ένα ελαφρύ Λόχο Πεζικού τυφεκιοφόρων δεν είναι ανήκουστο μέσα στα 12 τελευταία χρόνια των επιχειρήσεων αντι-εξέγερσης (COIN) στην Μέση Ανατολή, οπότε δεν ήταν αρκετά δύσκολο να προχωρήσεις μπροστά κάποια από αυτά τα σχέδια. Εμείς αρχικά ξεκινήσαμε με την κανονική υπό διαμόρφωση Ίλη αρμάτων να επιχειρεί σε περιβάλλον COIN, η οποία έμοιαζε ως δύο ομάδες Πεζικού συμπεριλαμβανομένου του Διμοιρίτη και Βοηθού Διμοιρίτη ενσωματωμένους μέσα στις ομάδες. Αυτό θα διατηρούσε άθικτη τη δομή ηγεσίας, με τρεις Διμοιρίες και ένα στοιχείο Διοίκησης. Κατανοώντας ότι η συγκεκριμένη αποστολή περιελάμβανε σημαντικά αναπεπταμένο έδαφος και δεν είχε εποχούμενη υποστήριξη, προσαρμόσαμε την διαμόρφωση των Διμοιριών ώστε να προστεθούν ακόμα πέντε άτομα στην ομάδα. Διαλύσαμε μια Διμοιρία αποστέλλοντας τους άνδρες από το βαθμό του Αρχιλοχία και κάτω στις δύο υπόλοιπες διμοιρίες, προσθέτοντας τους στις τάξεις τους για φτάσουν τους 25 στρατιώτες.
Ενισχυθήκαμε με την Διμοιρία Όλμων του Τάγματος, αποτελούμενη από 20 στρατιώτες την οποία προσθέσαμε στο στοιχείο Διοίκησης για να δημιουργήσουμε την 25 ατόμων Διμοιρία. Αυτό δημιούργησε δυο ευέλικτες ομάδες με ένα στοιχείο Διμοιρίας Διοικήσεως για τον έλεγχο της αποστολής. Κάθε ομάδα είχε δυο πολυβολητές όπλων ομάδας (SAW) και δυο βομβιστές M203/M320. Εκπαιδεύσαμε, επίσης, χειριστές πολυβόλων M204B και θα εντάσσαμε από έναν σε κάθε ομάδα αν η αποστολή το απαιτούσε.
Επίσης, υπήρχαν αρκετοί στρατιώτες που είχαν τηλεπικοινωνιακούς κόμβους ελέγχου αποστολής επίπεδου λόχου. Ο Διμοιρίτης και ο Β. Διμοιρίτη από την διαλυμένη Διμοιρία ανατέθηκαν στα καθήκοντα του παρατηρητή/ελεγκτή κατά τη διάρκεια της συλλογικής εκπαίδευσης, βοηθώντας τον επικεφαλής αξιωματικό με τους εκπαιδευόμενους και τις καθημερινές ανάγκες στελέχωσης του Λόχου. Προσκολλήσαμε μια Διμοιρία ανιχνευτών, ομάδας ελεύθερων σκοπευτών και 15 γλωσσολόγους προς ολοκλήρωση όλων των εκπαιδευτικών στόχων με τον RAO. Ένας μικρός κόμβος διοίκησης επιπέδου Τάγματος αναπτύχθηκε για προς επ’ ωφέλειά του έλεγχου της αποστολής και τον άμεσο συντονισμό με την ομάδα υποστήριξης ασκήσεων της ARCENT στο Ομάν.
Συλλογική εκπαίδευση
Για να αποκτήσει επαρκή εμπειρία σε όλους τους AMT μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων, ο Λόχος “Chaos” διαμορφώθηκε σε μια Υπομονάδα ελαφρού πεζικού τυφεκιοφόρων και ξεκίνησε την εκπαίδευση σε ατομικό επίπεδο. Έχοντας πιστοποιήσει, πριν την ανάπτυξη, όλους τους στρατιώτες στην χρήση των τυφεκίων M-4, συμπεριλαμβανομένης της βασικής και προχωρημένης χρήσης τυφεκίου, η ομάδα στράφηκε προς την σκοπευτική δεινότητα μικρής απόστασης (CQM) σε ατομικό επίπεδο. Αφιερώσαμε χρόνο στην εμπλοκή ακίνητων και κινούμενων στόχων, και εργαστήκαμε στην ατομική στάση του σώματος και τη θέση του όπλου.
Βίντεο που παρουσιάζει τις τεχνικές μάχης των Αμερικάνων Πεζοναυτών στο Αφγανιστάν.
Στην συνέχεια ήταν το επίπεδο ομάδας-φίλων: για δυο ημέρες, κάθε ομάδα χώρισε τα μέλη της σε ομάδες φίλων, εργαζόμενες σε ατομικές κινήσεις και τεχνικές, στην οριοθέτηση περιοχής της ομάδας-φίλων, στις τεχνικές κίνησης ομάδας και ειδικών ομάδων μέσα στην ομάδα (όπως ομάδες βοήθειας, εκκαθαρίσεως, συλλήψεων κ.τ.λ.). Η εκπαίδευση ομάδας-φίλων περιελάμβανε μια ακόμη άσκηση πραγματικών πυρών CQM έως προχωρημένης CQM και μάχης εκ του σύνεγγυς (CQB) που περιλάμβανε η “Άσκηση Μάχης 6”. Εργαστήκαμε εντατικά πάνω σε αυτή την εκπαίδευση επιπέδου ομάδας και με διάρκεια αρκετών ημερών για να αποκτήσουμε εμπειρία στο πιο βασικό συλλογικό επίπεδο.
Παρατηρήσαμε οτι ο Λόχος διέθετε ενα ευρύ φάσμα γνώσεων στις επιχειρήσεις εποχούμενων αποβιβάσεων που προέρχονται απο τα διάφορα επίπεδα εμπειρίας σε όλη την οργάνωση, που περιελάμβανε Υπαξιωματικούς (NCO) που πρόσφατα αναπτύχθηκαν εκ νέου από τις “Ομάδες Εκπαίδευσης των Αφγανικών Δυνάμεων” (SFAT), NCO με πολλαπλές αποστολές σε Ιράκ και Αφγανιστάν σε τακτικές COIN, τεχνικές και διαδικασίες (TTP) από διάφορες μονάδες, Διμοιρίτες και νεοσύλλεκτους χωρίς αποστολές στο ενεργητικό τους και μέτρα απόδοσης. Όπου υπήρχαν κενά στο δόγμα, οι TTP δημιουργήθηκαν, κωδικοποιήθηκαν, επικυρώθηκαν και εκδόθηκαν μέσα στις τυποποιημένες επιχειρησιακές διαδικασίες του Λόχου μας που είχαν δημιουργηθεί ειδικά για αυτή την TSCE.
Σε επίπεδο ομάδας, η ομάδα διεξήγαγε τεχνικές κινήσεων και σχηματισμών, γραμμική πλοήγηση μέσα σε επικίνδυνες περιοχές, αντίδραση σε επαφή και κρούση ομάδας (σε αστικό και αγροτικό περιβάλλον). Αυτό κορυφώθηκε με τις επαναληπτικές ασκήσεις επίπεδου Διμοιρίας με πραγματικά πυρά, τις 6 και 6A. Υπήρξαν κάποιες προκλήσεις κατά την αξιολόγηση της ομάδας, όπως οι πυροβολητές SAW που δεν είχαν τα κατάλληλα προσόντα στο όπλο τους πριν την εκτέλεση πραγματικών πυρών. Δουλέψαμε σε αυτό το ζήτημα με την χρήση αβολίδοτων φυσιγγίων για αυτούς τους στρατιώτες και ακόμη έχοντας ως πρόθεση την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών στόχων πραγματοποιήσαμε τακτικές κινήσεις και ελιγμούς με τη χρήση πραγματικών πυρών.
Από την εκπαίδευση επιπέδου ομάδας, προχωρήσαμε στο επίπεδο Διμοιρίας, όπου η Περικύκλωση και Έρευνα εξετάστηκε μαζί με την επίθεση της Διμοιρίας. Στο Στρατόπεδο Μπουέρινγκ και το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Ουνταϊρι, υπήρχαν αρκετά κέντρα εκπαίδευσης σε αστικό περιβάλλον για την εκπαίδευση επιπέδου διμοιρίας και την ταυτόχρονη εκπαίδευση τεσσάρων διμοιριών στην ίδια εκπαιδευτική περιοχή.
Αυτό δημιούργησε μέσα σε μια σειρά ημερών με αλματώδη ρυθμό ικανές διμοιρίες που κατέληξαν στην άσκηση Διμοιρίας διπλής ενεργείας με τα εκπαιδευτικά φυσίγγια “Ultimate Training Munitions” (UTM). Το σενάριο διπλής ενεργείας περιελάμβανε κίνηση από αγροτικό σε αστικό περιβάλλον με την χρήση συλλογικών στόχων Διμοιρίας που είχαν εκπαιδευτεί και έχοντας τα φυσίγγια UTM ως ανατροφοδότηση, δημιουργώντας, έτσι, ένα αληθοφανές εκπαιδευτικό γεγονός.
Βίντεο που παρουσιάζει την χρήση των εκπαιδευτικών φυσιγγίων UTM.
Το τελικό συλλογικό εκπαιδευτικό γεγονός ήταν μια σειρά διαδικασιών διοίκησης στρατευμάτων που περιελάμβαναν επαναλήψεις επιπέδου λόχου, διαταγές επιχειρήσεων και μια επαναληπτική άσκηση συνδυασμένων όπλων που επικεντρώθηκε στην κρούση επιπέδου Λόχου με ανιχνευτές και ελεύθερους σκοπευτές να επιτηρούν τον αντικειμενικό σκοπό. Το εν λόγω σενάριο ήταν σκόπιμα κοντά στο τελικό εκπαιδευτικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε στο Ομάν με τους εταίρους μας που περιελάμβανε τον χερσαίο ελιγμό προς τον αντικειμενικό σκοπό (αντίδραση σε επαφή), αναγνώριση του αντικειμενικού σκοπού από τους ηγήτορες, περικύκλωση – έφοδο και υποχώρηση των στοιχείων του Λόχου. Στο τέλος του σεναρίου ο Λόχος απέκτησε τις ικανότητες των AMT, παρουσιάζοντας έναν ελαφρύ Λόχο Πεζικού Τυφεκιοφόρων που έχει δόγμα και έχει λάβει συλλογική επικύρωση.
Βίντεο από την εκπαίδευση Πεζοναυτών σε κατοικημένους τόπους στο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Ουνταϊρι
Εκγυμνάζοντας την εκπαιδευόμενη δύναμη
Κατά την ανάπτυξη σ΄ ένα αφιλόξενο και άγονο περιβάλλον, η κατάρτιση ενός καταλόγου φορτώσεως και η διενέργεια του “Ελέγχου Πριν την Μάχη” (PCC) και “Επιθεώρησης Πριν την Μάχη” (PCI) είναι ζωτικής σημασίας. Πραγματοποιήσαμε όλες τις PCC και PCI για να τυποποιηθούμε ακριβώς σαν να αναπτυσσόμαστε για επιχειρήσεις φεύγοντας από τις ΗΠΑ. Μαζί με τα επιχειρησιακά σχέδια, τις επιθεωρήσεις προσωπικού και υλικού, πραγματοποιήσαμε διοικητική ετοιμότητα με πακέτα “Επεξεργασίας Ετοιμότητας Στρατιώτη” (SRP), ιατρική ετοιμότητα με εμβολιασμούς και δηλωτικά φορτίων για την κάθε πτήση. Καθώς προσγειωθήκαμε στο Ομαν, στεγαστήκαμε στην πλησιέστερη βάση των ΗΠΑ, η οποία βρισκότανε στην Βάση Βασιλικής Αεροπορίας Τουμραήτ κοντά στην πόλη Τουμραήτ στο Ομάν.
Ενώ ο Λόχος είχε επικεντρωθεί στους εκπαιδευτικούς σκοπούς για την άσκηση, αντιλήφθηκε οτι η κυρία αποστολή του ήταν η συνεργασία με τον Στρατό του Ομάν. Εγκαταστήσαμε ζεύξη δεδομένων με την 11η Ταξιαρχία Συνόρων και αμέσως έπρεπε να εργαστούμε στη δημιουργία σχέσεων σε κάθε επίπεδο. Μέσα στις πρώτες ημέρες που ήμασταν στην περιοχή, είχαμε την τελετή έναρξης, γνωριμίας και υποδοχής και βρεθήκαμε στο πεδίο βολής τους ανταλλάσσοντας οπλισμό και βάλλοντας σε στατικούς στόχους.
Προχωρήσαμε στη συνεργασία επιπέδου ομάδας, η οποία αποτελούντο από ομάδες που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικές περιόδους που επικεντρώθηκαν στην αντίδραση κατά την επαφή και την ενέδρα ομάδας, όπως επίσης και στην κίνηση σε αστικό περιβάλλον και είσοδο και εκκαθάριση δωματίου. Στρατιώτες των ΗΠΑ και του Ομάν πραγματοποίησαν από κοινού ασκήσεις σε ατομικό επίπεδο. Οι στρατιωτικοί του Ομάν αντέγραφαν τις τακτικές των ΗΠΑ και οι ΗΠΑ αντέγραφαν τις τακτικές του Ομάν για κάθε τακτικό σκοπό.
Καθώς το δόγμα και οι τεχνικές της κάθε μονάδας τροποποιήθηκαν πάνω στις περιόδους της STX, η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες ευόδωσε. Η εκπαίδευση επίπεδου ομάδας προχώρησε στην εκπαίδευσή επιπέδου Διμοιρίας, και η άσκηση κορυφώθηκε με μια κρούση επιπέδου Λόχου. Κατά τη διάρκεια των επαναληπτικών περιόδων οι διοικητές ανέπτυξαν το κοινό δόγμα, που προσέφερε ένα τακτικό μέσο συνδυασμένων όπλων, κάνοντας χρήση των τεχνικών πεδίου μάχης κάθε χώρας -δημιουργώντας επιτυχημένες κρούσεις σύνθετου Λόχου.
Η τελική άσκηση ήταν υπο την επίβλεψη αρκετών αξιωματούχων και στρατιωτικών ηγετών των δύο χωρών και προσέφερε στην προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών σε στρατηγικό επίπεδο. Η εκπαίδευση και προετοιμασία μας για την εκδήλωση αυτή έθεσε τα θεμέλια, τα οποία επέτρεψαν ώστε η συνεργασία μας με τον RAO να παραμείνει στο επίκεντρο αντί να ανησυχούμε για τις αναμεταξύ μας τεχνικές και τακτικές δυνατότητες.
Η ανάπτυξη τελείωσε με την τελετή λήξης και τον εορτασμό της με τους ομολόγους μας, δοκιμάζοντας μαζί τους τοπικά φαγητά και έθιμα. Ένα αξέχαστο γεγονός που στο υψηλότερο κλιμάκιο σήμαινε πρόσβαση και διαλειτουργικότητα στρατηγικού επιπέδου με το Ομάν που δεν υπήρχε στο παρελθόν.
Σύνοψη
Η δημιουργία μιας ομάδας που θα διεξάγει οποιαδήποτε επιπέδου TSCE σε συνεννόηση με τις περιφερειακές συμμαχικά ευθυγραμμιζόμενες χώρες περιλαμβάνει ενδελεχή και μελετημένη σχεδίαση και εκπαίδευση στους AMT, οργάνωση επιχειρήσεων και ιδιαίτερη έμφαση στην οικοδόμηση συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Διαθέτοντας τη δύναμη που πρόκειται να εκπροσωπήσει το βασικό δόγμα των ΗΠΑ η προβολή του σωστού παραδείγματος προς μια ξένη χώρα είναι απαραίτητη.
Η ανάπτυξη απο μια προκεχωρημένη τοποθεσία είναι εξίσου προσεχτικά μελετημένη κατά την εκτέλεση της όπως και από την κεντρική βάση, και διαθέτοντας στην περιοχή τον κόμβο ελέγχου αποστολής που είναι υπεύθυνος για τις επαφές μεταξύ της συνεργαζόμενης μονάδας και το υπεύθυνο αρχηγείο (στην περίπτωση αυτή η ARCENT) είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση των στόχων της αποστολής της μονάδας που εκτελεί την συνεργασία.
Αυτά τα στοιχειά οδήγησαν στην επιτυχημένη περιστροφή με τον RAO και είχαν στρατηγική επίδραση στην προσέγγιση και διαλειτουργικότητα με μια ξένη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Μετάφραση/Απόδοση από το e-ARMOR για την «Προέλαση».
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/04/30/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CF%8D/#more-40340

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου