Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ρωσική εθνική Φρουρά δημιούργησε ο Β.Πούτιν, η οποία θα ελέγχει τις πόλεις στην αχανή χώρα


Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή για ψήφιση ενός πακέτου  νομοσχεδίων που θα πρέπει να ψηφισθεί από την  Δούμα και αφορά  την ίδρυση της εθνικής Φρουράς.
Ειδικότερα, αυτή η δύναμη  θα έχει το δικαίωμα να επιθεωρεί  ταυτότητες, να ζητά  στοιχεία από υπόπτους ακόμη και να συλλαμβάνει παραβάτες .
Μια  ημέρα πριν, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τη δημιουργία της  ρωσικής Εθνικής Φρουράς στη βάση των στρατευμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών. Η νέα  ομοσπονδιακή δύναμη θα ασχολείται  με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το οργανωμένο έγκλημα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Το νομοσχέδιο αναφέρει ρητά  ότι οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς με εντολή του Προέδρου θα εκτελούν τα καθήκοντα τους με  χρήση όπλων.
Η δημιουργία της Εθνικής Φρουράς αφορά  στο πλαίσιο των προσπαθειών μιας «απάντησης» στην τρομοκρατία και το έγκλημα, στην ουσία όμως πρόκειται για την δημιουργία μίας ακόμη στρατιωτικής δύναμης για τον έλεγχο της αχανούς ρωσικής επικράτειας από Τσετσένους και άλλους μουσουλμάνους τζιχαντιστές, οι οποίοι θα παρεισφρήσουν στην χώρα .
Η δύναμη αυτή δεν πρόκειται να πυροβολεί  έγκυες γυναίκες, άτομα με ειδικές ανάγκες και  παιδιά, εκτός από τις περιπτώσεις που όλοι οι προαναφερόμενοι αντιτάξουν ένοπλη  αντίσταση σύμφωνα με το σχέδιο νόμου.
Οι άνδρες της ρωσικής φρουράς θα είναι επίσης σε θέση να ελέγχουν  έγγραφα, να κρατούν υπόπτους και να διεξάγουν  προσωπική εξέταση σε υπόπτους , στις περιουσίες και στα οχήματά τους, να κρατούν δραπέτες που ξέφυγαν  από την επιμέλεια των ψυχιατρικών νοσοκομείων, δραπέτες  των φυλακών.
Επίσης θα περιφρουρούν   δημόσιες  εγκαταστάσεις, προκειμένου να σώσουν  τις ζωές των πολιτών, και την δημόσια ασφάλεια .
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η ρωσική  Εθνική Φρουρά θα δύναται να μετατραπεί σε κανονική στρατιωτική δύναμη κάτω από ορισμένες συνθήκες  εφοδιαζόμενη με ειδικό εξοπλισμό, όπως κανόνια νερού και τεθωρακισμένα οχήματα, για να απελευθερώνει   ομήρους και να αποτρέπει ταραχές.
Επιπλέον, η Εθνική Φρουρά θα έχει  το δικαίωμα να μην προειδοποιεί για την πρόθεσή να χρησιμοποιήσει σωματική βία ή επίθεση με όπλα, εάν οποιαδήποτε  καθυστέρηση θα έθετε  σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων.
Ένα είναι το ερώτημα στην περίπτωση αυτή. Τι γνωρίζει ο Βλαδίμηρος και «θωρακίζει»  την χώρα έως τα δόντια με την δύναμη αυτή;


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%bf-%ce%b2-%cf%80.html#ixzz454boBUSl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου