Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο ενεργοποιούν κοινό εκστρατευτικό σώμα (βίντεο)

 by 

Με την άσκηση «Griffin Strike» Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο επικύρωσαν το κοινό εκστρατευτικό σώμα τους. Βρετανοί στρατιώτες εικονίζονται κατά τη διάρκεια της άσκησης μπροστά από ένα άρμα μάχης Leclerc του Γαλλικού Στρατού. (Πηγή: IHS/Patrick Allen)
Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο την 21η Απριλίου στο πλαίσιο της άσκησης «Griffin Strike» επικύρωσαν τη Συνδυασμένη Κοινή Εκστρατευτική Δύναμη (CJEF).
Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μάικλ Φάλλον και ο Γάλλος ομόλογος του, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, ανακοίνωσαν από κοινού την Πλήρη Επικύρωση Σχεδίου (FVOC) της CJEF κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πεδίο ασκήσεων περιοχής του Σάλσμπουρι στη νότια Αγγλία.
Μετά την επικύρωση θα ακολουθήσει μια σειρά ασκήσεων επιπέδου μονάδας με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Ην. Βασιλείου και της Γαλλίας εργάζονται ήδη για την επόμενη φάση της αγγλογαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας που θα διαδεχθεί τη διάρκειας πεντε ετων προσπάθεια για τη δημιουργία της CJEF.
Μιλώντας στο IHS Janes στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Leaming της RAF στο βόρειο Γιορκσαϊρ, ο Άγγλος ταξίαρχος αεροπορίας Τζονι Στινγκερ, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου στο Αρχηγείο Αεροπορικής Διοίκησης της RAF, δήλωσε ότι η αγγλογαλλική συνεργασία θα εξελιχθεί με νέους τρόπους. «Υπάρχει η πρόκληση να δεις για μεγαλύτερης κλίμακας ασκήσεις άλλα συχνά χάνεις την ευκαιρία για πλουσιότερους τύπους συνεργασιών,» δήλωσε ο ταξίαρχος Στινγκερ, «στο μέλλον θα δείτε ασκήσεις μικρότερων κλιμακίων ώστε να συνεχιστεί η αγγλογαλλική συνεργασία.»
Ο ταξίαρχος Στινγκερ επεσήμανε την «τριμερή» άσκηση του Δεκεμβρίου 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), που περιελάμβανε τα βρετανικά Eurofighter Typhoon, γαλλικά Dassault Rafale και αμερικάνικά Lockheed Martin F-22 Raptor μαχητικά αεροσκάφη, ως την πορεία προς το μέλλον. «Η άσκηση μαγνήτισε την προσοχή του κόσμου και αναζητούμε τρόπο για να την επαναλάβουμε κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών,» είπε. Όταν ρωτήθηκε αν η άσκηση λάβει χώρα στην Ευρώπη, ο Στινγκερ απάντησε: «Παρακολουθήστε με μεγάλη προσοχή αυτό το διάστημα.»
Ο Γάλλος ταξίαρχος αεροπορίας Ζιλ Περον, αρχηγός επιτελείου της Διοίκησης Δυνάμεων Αεράμυνας και Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CDAOA), δήλωσε «η άσκηση Griffon Strike δεν ήταν αρχή αλλά ούτε και το τέλος της [αγγλό]-γαλλικής συνεργασίας».»Εργαζόμαστε μαζί μέρα με την μέρα» είπε στο IHS Janes. «Με την CJEF έχουμε ένα έτοιμο επιχειρησιακό εργαλείο.»
Tim Ripley
Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την «Προέλαση.»
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/04/24/%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου