Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Νέα έκδοση αναβάθμισης του ουκρανικού άρματος Τ-64 “Tireks”

Η είσοδος σε υπηρεσία του “Τireks” θα σηματοδοτήσει τον ταχύ εξοπλισμό των ουκρανικών μονάδων τεθωρακισμένων με το νέας γενεάς όχημα.
Ο ιστότοπος Defence Express ανέφερε ότι μηχανικοί του Συντάγματος εθελοντών «Αζώφ» της Ουκρανικής Εθνοφρουράς παρουσίασαν την εργοστασιακή αναβάθμιση του γνωστού ουκρανικού άρματος Τ-64ΒΜ “Βulat” με νέα θωράκιση και ηλεκτρονικά.
Η νέα έκδοση ονομάζεται “Tireks” [Σ.τ.Μ. προέρχεται από το T-Rex, Τυραννόσαυρος ο βασιλικός) και έχει βάρος 39 τόνων. Αποτελεί σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση τόσο από τις προηγούμενες εκδόσεις Τ-64BM “Bulat” T-84 “Oplot-M”. Βασικό του πλεονέκτημα θα είναι η χαμηλή σχετικά τιμή του.
Το “Tireks” είναι διαμορφωμένο για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων αλλά και στο μελλοντικό πεδίο μάχης, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Κύρια απαίτησή του ήταν το υψηλό επίπεδο επιβιωσιμότητας του τριμελούς πληρώματος, πράγμα που έκανε τους σχεδιαστές του να διαμορφώσουν τον πύργο σε μη-επανδρωμένο με σύστημα αυτόματης γέμισης για το κυρίως πυροβόλο.
Το άρμα μάχης θα εξοπλιστεί με σύγχρονα συστήματα επικοινωνιών παρέχοντας στο πλήρωμα βελτιωμένη εικόνα του πεδίου μάχης, ενεργή προστασία σε εξωτερικές παρεμβολές ενώ θα προστεθεί εξελιγμένη θωράκιση αντίδρασης διπλών λεπίδων.
Η είσοδος σε υπηρεσία του “Τireks” θα σηματοδοτήσει τον ταχύ εξοπλισμό των ουκρανικών μονάδων τεθωρακισμένων με το νέας γενεάς όχημα.
Σύμφωνα με το Defense Express οι παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου επιτρέπουν την αναβάθμιση 10 αρμάτων Τ-64 στο επίπεδο “Tireks”. Ταυτόχρονα, έχει ήδη παρουσιάσει ένα όχημα μάχης πεζικού με την ονομασία “Azov” επίσης βασισμένο στο Τ-64 που χρησιμοποιεί τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για το “Tireks” (Άρθρο 30/03/2016 http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=19050).
Πηγές:
Αρχική παρουσίαση Sergiy Zgurets:https://www.facebook.com/szgurets/posts/853081091486384
  1. http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=19162
  2. http://whoswhos.org/138957-tireks-zasvetilsya-na-stranitse-zhurnala-defense-express/
Φωτογραφία: ru.warriors.wikia.com
Ο Στάθης Βασιλείου είναι ένας από τους διαχειριστές της ομάδας Προέλαση-Limit Of Advance στο Facebook.
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/04/19/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου