Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Νυχτερινός αιφνιδιασμός στην Παλμύρα – Σφυροκόπημα από αέρος και ξαφνικά στο μέτωπο ο….Τίγρης!


Στρατής Μαζίδης
Διαδοχικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Παλμύρας, τον ένα από τους τρεις στόχους της μεγάλης αντεπίθεσης του συριακού στρατού όπως έχουμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr Με μια αιφνιδιαστική νυχτερινή επιχείρηση ο στρατός μαζί με την NDF και τα Γεράκια της Ερήμου έφτασαν στις παρυφές του βουνού Jabal Qassoun στη δυτική Παλμύρα αφού απέκτησαν εξ ολοκλήρου τον έλεγχο στα λατομεία της αρχαίας πόλης.
Σύμφωνα με πηγή του ιρανικού ΦΑΡΣ οι σύριοι μάχονται με τους ισλαμιστές της ISIL που έχουν οχυρωθεί στο κάστρο της Παλμύρα στην κορυφή του Jabal Qassoun; εφόσον τον καταλάβουν, τότε θα έχουν τον έλεγχο του υψηλότερου σημείου στα περίχωρα της Παλμύρα.


Το Jabal Qassoun είναι το τελευταίο βουνό πριν οδηγηθεί κανείς στις δυτικές πυλές στης παλαιάς Παλμύρα και απέχει λιγότερο από ένα 1,5 χλμ από το Κρατικό Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο της μάχης 60 τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί και άλλοι τραυματίστηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα του συριακού στρατού δεχόμενοι τα ισχυρά πυρά του ενώ στην επιχείρηση μετείχε και η NDF (Εθνικές Δυνάμεις Αμυνας).
Το συριακό πυροβολικό σφυροκόπησε τις θέσεις της ISIL και έτσι ο στρατός με την NDF και τα Γεράκια της Ερήμου μπόρεσαν να φτάσουν στις παρυφές του Jabal Qassoun ενώ προώθησαν σημαντικά τις θέσεις του στους λόφους Quaryatayn.


Εν τω μεταξύ συριακά και ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατόπεδα της ISIL στα περίχωρα της Κουαραταΐν και της Παλμύρα.
Τέλος αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία ως πληροφορία είναι ο επικεφαλής των Δυνάμεων Τίγρεις, ο συνταγματάρχης Σουχεΐλ αλ Χασάν βρίσκεται στην Παλμύρα.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%bd%cf%85%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%b9%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%8d%cf%81.html#ixzz42FvHRwqJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου