Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Αντιμέτωπη με την πτώχευση βιομηχανία κατασκευής ΤΟΜΑ της Ρωσίας

Αν η πτώχευση προχωρήσει, η μονάδα θα μεταφερθεί εν μέρει σε άλλες εγκαταστάσεις που ανήκουν στα Εργοστάσια Ελκυστήρων στην περιοχή του Βόλβογκραντ.
Η Κουργκανμασζαβόντ, η οποία είναι ο μοναδικός κατασκευαστής τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) της Ρωσίας, ίσως, εντός των επόμενων εβδομάδων να κηρύξει πτώχευση λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Πηγές προερχόμενες από το στενό περιβάλλον της εταιρείας, η οποία αποτελεί τμήμα του ομίλου Εργοστασίων Ελκυστήρων, είπε ότι έχει τεράστια χρέη και η κατάρρευση μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα να εκπληρώσει τις συμβάσεις άμυνας με τη Ρωσική Κυβέρνηση για τον εκσυχρονισμό του χερσαίου υλικού της.
Οι συνολικές οφειλές της Κουργκανμασζαβόντ εκτιμούνται σε 15 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Ο μεγαλύτερος δανειστής της είναι η Βνισικονομπανκ, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες η οποία ανήκει στο κράτος.
Τα τεράστια χρέη έχουν δημιουργηθεί προς το προσωπικό της, καθώς και από τις ενεργειακές της προμήθειες του φυσικού αερίου και άλλων πηγών που υποστηρίζουν την επιχείρηση.
Το Διαιτητικό Δικαστήριο του Κουργκάν ίσως τον Απρίλιο να εκδώσει την απόφαση σχετικά με την πτώχευση της εταιρείας, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση 5500 εργαζομένων.
Η Κουργκανμασζαβόντ είναι η ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία παραδίδονται στους στρατούς περίπου 30 χωρών.
Μια πτώχευση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή των μελετών για τη σχεδίαση τεθωρακισμένων οχημάτων. Μια από αυτές είναι και η σχεδίαση του Κουργανετς-25, μια ερπυστριοφόρα πλατφόρμα σπονδυλωτής σχεδίασης βάρους περίπου 25 τόνων.
Το Κουργανετς-25 προορίζεται να εξελιχθεί σε μια οικογένεια διαφόρων διαμορφώσεων που θα αντικαταστήσει τα BMP, BMD, MT-LB και άλλους τύπους  ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.
Επίσης απειλεί την ολοκλήρωση του προγράμματος του BMD-4M για ένα σύγχρονο αμφίβιο ΤΟΜΑ.
Στο πλαίσιο σύμβασης που υπογράφηκε το 2015, η Κουργκανμασζαβόντ πρόκειται να προμηθεύσει το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας με περισσότερα από 200 ΤΟΜΑ BMP-3 τα έτη 2015 ως 2017.
Αν η πτώχευση προχωρήσει, η μονάδα θα μεταφερθεί εν μέρει σε άλλες εγκαταστάσεις που ανήκουν στα Εργοστάσια Ελκυστήρων στην περιοχή του Βόλβογκραντ.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησης της Κουργκανμασζαβόντ, το εργοστάσιο έχει χαρτοφυλάκιο σταθερών παραγγελιών για την παραγωγή του μοντέλου ΤΟΜΑ BMP-3 έως το 2020.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσική Κυβέρνηση εξετάζει διάφορες λύσεις. Ένα πιθανό μέτρο περιλαμβάνει τη συγχώνευση με το εργοστάσιο της Ουραλβαγκονζαβόντ, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αρμάτων μάχης της Ρωσίας, ο οποίος, επίσης, βρίσκεται σε αγώνα για την επιβίωση του.
Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο τύπου του Σεργκέι Σοιγκου, τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, η οικονομική κατάσταση του αμυντικού κλάδου παραμένει πολύπλοκη λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ρωσία που προκαλούν οι Δυτικές κυρώσεις και ίσως εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων για την στήριξη του.
Απόδοση/Μετάφραση από το Shepardmedia.com για την «Προέλαση.»
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/03/07/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%87%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF/#more-38257

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου