Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Μπήκε στην Παλμύρα ο Συριακός Στρατός!




Ο Συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του εισήλθαν στην πόλη της Παλμύρα απωθώντας τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. “Oι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται στην είσοδο της πόλης, είναι σε απόσταση 2 χλμ. από τη νότια πλευρά της πόλης και πέντε χλμ. από την ανατολική της πλευρά”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι μάχες διεξάγονται γύρω από την ιστορική πόλη, μετά την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους του κοντινού λόφου αλ-Χίγιαλ. Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, προσπαθούν από τις 7 Μαρτίου ν΄ανακαταλάβουν την πόλη, την οποία το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το Μάιο, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Στο διπλωματικό επίπεδο, διαπραγματεύσεις διεξάγονται στη Γενεύη με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα έχει θέσει στην ατζέντα των συνομιλιών το θέμα για το μέλλον του προέδρου Άσαντ.
ΠΗΓΗ
http://www.defencenews.gr/diethnis-asfaleia/3464-2016-03-23-16-38-52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου