Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Νέα ρωσική Κορβέτα κατευθυνόμενων πυραύλων εντάσσεται στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας και κατεβαίνει στο Αιγαίο


Αυτή την εβδομάδα, στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας εντάσσεται η νέα ρωσική Κορβέτα κατευθυνόμενων πυραύλων του σχεδίου  22160. Η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί στα ναυπηγεία Zelenodolsk στο Ταταρστάν, σύμφωνα με το  πρακτορείο  ειδήσεων Vesti.
Ο Κορβέτες κατευθυνόμενων πυραύλων σχεδίου 22160 έχουν ως κύρια αποστολή την  προστασία των χωρικών υδάτων και της οικονομικής ζώνης σε  ανοικτές και κλειστές θάλασσες.
Το εκτόπισμα του πλοίου είναι 1.300 τόνοι, ενώ έχει  αυτονομία για δύο μήνες. Διαθέτει τουρμπίνες diesel με ισχύ  25.000 kW καθώς και  μονάδα   αεριοστροβίλου, η οποία ωθεί το πλοίο  δίνοντας του  ταχύτητα  μέχρι 30 κόμβους.
Ο κύριος οπλισμός της είναι  το πυραυλικό  σύστημα «Caliber»,  το οποίο της προσδίδει πρωτόγνωρες πολεμικές δυνατότητες εναντίον στόχων π.χ.  στην Συρία με πυραύλους τύπου Cruise. Η Κορβέτα διαθέτει ελικόπτερο ναυτικής εκδόσεως «Ka» με ελικοδρόμιο , καθώς μη επανδρωμένα αεροχήματα.
Η νέα Κορβέτα θα πάρει το όνομα  «Πάβελ Ντερζάβιτς», προς τιμήν του ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης, Αντιπλοιάρχου Πάβελ Ιβάνοβιτς Ντερζάβιτς  , ο οποίος, κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου , πολέμησε και έπεσε ως επικεφαλής ομάδας τορπιλακάτων συμμετέχοντας στην “άμυνα  κατά την  πολιορκία της Σεβαστούπολης και του Κέρτς από τους Ναζί.
Αυτή  είναι η τρίτη Κορβέτα που κατασκευάζεται για τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Η Κορβέτα μαζί με το  νέο επαναστατικής σχεδίασης και μορφής αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων  «Leader» που θα διαθέτει    200 πυραύλους Cruise   θα «διασπείρουν » τον φόβο και τον τρόμο στο πέρασμα τους  .  
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο (Το νέο ρωσικό αντιτορπιλικό «Leader» με 200 πυραύλους Cruise που θα «οργώνει» την Μεσόγειο Θάλασσα !!), είχαμε αναφέρει ότι οι Ρώσοι , εργάζονται πυρετωδώς και ετοιμάζουν την ανανέωση του πολεμικού τους στόλου, με σκοπό να κυριαρχήσουν κυρίως στην Μεσόγειο αλλά και την βόρεια θάλασσα.
Το ζητούμενο είναι η  ελεύθερη διάβαση του  Βοσπόρου και του Αιγαίου, καθώς και η υλοποίηση μιας ακόμη ναυτικής βάσης στην Μεσόγειο , τα οποία αποτελούν  κύριο μέλημα της Μόσχας.
Σκοπός του ρωσικού ναυτικού  είναι η κυριαρχία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο , θαλάσσιες περιοχές στις οποίες «συνωστίζονται» εδώ και μερικές ημέρες και πολλά νατοϊκά πλοία, ¨ κυνηγώντας» λαθρομετανάστες.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b2%ce%ad%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%85%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%85.html#ixzz40M2P1Kdu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου