Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Είναι σαφές σε όλους τους παρατηρητές ότι η ρωσική αίθουσα του Αρχηγείου των στρατιωτικών επιχειρήσεων είναι ο διαχειριστής όλων των μαχών, και οι συριακές στρατιωτικές μονάδες, κάποιες μονάδες του ιρανικού στρατού που έχουν προστεθεί στους μαχητές της Χεζμπολάχ, κινούνται σύμφωνα με το σχέδιο που αναπτύχθηκε από τον Αρχηγό του Προσωπικού του Ρωσικού στρατού στη Συρία.
Ορισμένοι παρατηρητές αποδίδουν τον επείγοντα χαρακτήρα της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρισης στη Συρία στο ότι η Μόσχα δεν επιθυμεί ένα ανοιχτό μέτωπο για μεγάλο χρονολογικό διάστημα. Αντίθετα , θέλει να πετύχει στρατιωτικούς στόχους επί εδάφους και στη συνέχεια να προχωρήσει γρήγορα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να μεταφράσει τις νέες ισορροπίες του τομέα της μάχης στο πλαίσιο μιας τελικής πολιτικής εξίσωσης προς το συμφέρον των συμμάχων της.
Η ρωσική στρατηγική που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Ναμπλ και της Ζάχρα, ήταν το ρωσικό δόγμα της μάχης που βασίζεται κυρίως στη δύναμη της φωτιάς (πυροβολικού) και την ένταση (βομβαρδισμών) . Μέσα σε λίγες ημέρες απελευθερώθηκαν από τα πολεμικά αεροσκάφη και τις πυροβολαρχίες περίπου εκατό χιλιάδες βλήματα και πύραυλοι , και η πολιτική της καμένης γης οδήγησε σε μια γρήγορη κατάρρευση των μετώπων των τρομοκρατών.
Το στρατιωτικό πρόγραμμα της Ρωσίας και ο τερματισμός της στρατιωτικής αποστολής της στη Συρία, περιλαμβάνει, εκτός από την περικύκλωση των θέσεων των τρομοκρατών στο Χαλέπι, τον έλεγχο της πόλης της Παλμύρας, συμπεριλαμβανομένης της αναχώρησης προς την κατεύθυνση της Jisr, αλλά και προς την κατεύθυνση της Συρίας και την σφράγιση όλων των ιρακινών συνόρων με κάλυψη και βοήθεια των ιρακινών ανεξαρτήτως της αμερικανικής άποψης.
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζεται να επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα τον επόμενο μήνα μετά από επείγον αίτημα λόγω  της σημαντικής προόδου που έχει επιτευχθεί από το συριακό τακτικό στρατό στην επαρχία του Χαλεπίου. Πρόοδος που σε εγγύς μέλλον θα προσδώσει μια νέα πραγματικότητα , αποφασιστικής σημασίας για όλον τον πόλεμο.
Οι πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με το νέο χάρτη του πολέμου δείχνουν ότι ο συριακός στρατός κατάφερε να περιβάλλει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Χαλεπίου, διακόπτοντας προοδευτικά όλες τις οδούς  επικοινωνίας μεταξύ των περιοχών της Αλ Νόσρα  στην ύπαιθρο με την καρδιά της πόλης. Όταν  αυτή η κατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί η τρομοκρατική οργάνωση θα βρίσκεται σε πλήρη αποκλεισμό και όλες οι ένοπλες ομάδες στην περιοχή θα εγκλωβιστούν στο κατεχόμενο τμήμα της πόλης.
Αν και είναι αλήθεια ότι αυτές οι οργανώσεις έχουν καταφέρει τις τελευταίες εβδομάδες να  μεταφέρουν πολλά από τα όπλα, τα πυρομαχικά , τα μέσα  ανεφοδιασμού και της διατροφής, η πολιορκία τους θα είναι σίγουρα σκληρή με εφόδους στους δρόμους. Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση εκτιμά ότι το τέλος των εχθροπραξιών στο Χαλέπι θα είναι γεγονός στις αρχές του καλοκαιριού.
O σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης τον έλεγχο των χερσαίων σημείων διέλευσης στα συρο-ιορδανικά από τον συριακό στρατό, κάτι που θα αλλάξει όλο την πολιτική ατμόσφαιρα στην αμερικανο-δορυφορούμενη Ιορδανία.
Η πρόκληση της Τουρκικής  στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας με την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου φαίνεται τώρα σαν ένα παραπάτημα της Τουρκίας το οποίο η Μόσχα εκμεταλλεύτηκε  σε μεγάλο βαθμό για να εξασφαλίσει τη στρατιωτική επίθεσή της με το πιο εξελιγμένο στον κόσμο βλήμα -αέρος  τύπου  »S 400 » που για πρώτη φορά στήθηκαν εκτός της ρωσικής επικράτειας, εκτός από το πιο προηγμένο αεροσκάφος στον κόσμο, το «Su-35».
Το μήνυμα ήταν σαφές. Ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος για άμεση αντιπαράθεση με την Τουρκία σε περίπτωση οποιασδήποτε νέας βλάβης. Ακόμη περισσότερο, τα ρωσικά στρατεύματα προκαλούν σκόπιμα τον τουρκικό στρατό με παραβίαση  του εναέριου χώρου της για αυτή την αντιπαράθεση, αλλά η Άγκυρα, η οποία ακούει τις συμβουλές της Ουάσιγκτον δεν αντιδρά.  Την ίδια στιγμή υπάρχει στην Τουρκία μια σύγκρουση πολιτικής  και  στρατιωτικής ηγεσίας για το ζήτημα, καθώς ο Τουρκικός στρατός έχει περάσει πλέον  στην αμυντική γραμμή.
Η σαφέστατα  υψηλή πολιτική θέση της Τουρκίας μέσα στο ΝΑΤΟ  θα διατηρηθεί , αλλά  δεν αρκέσει για να ανατρέψει  τη μοιραία απελευθέρωση που αναμένεται σε  όλες τις περιοχές του Χαλεπίου και στα συρο-τουρκικά σύνορα.
Η διεθνής πίεση που θα ασκηθεί τον επόμενο μήνα, με προεξάρχουσα τη  Σαουδική Αραβία, δεν θα αποδώσει κάποιο νέο στρατιωτικό  πρόγραμμα  για το θέμα, δεδομένου ότι η Ουάσιγκτον φαίνεται να προτιμά  Τουρκία και τα κράτη του Κόλπου σε δυσαρέσκεια παρά να αποπειραθεί χαλιναγώγηση της Ρωσίας.
Από τώρα και μέχρι τον Ιούνιο, η ρωσική  »καταιγίδα » θα συνεχίζεται…
dimpenews.com


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%cf%84%ce%bf-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83.html#ixzz403eiF7Wi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου