Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Το ΝATO δεν θα προστατεύσει την Τουρκία σε πιθανή πολεμική σύγκρουση με την Ρωσία, ενώ η Ράκκα ήδη περικυκλώθηκε!


Το ΝΑΤΟ δια μέσω πολιτικού από το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε  ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη στήριξη της συμμαχίας σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό  Der Spiegel.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν δήλωσε στο περιοδικό : «Το ΝΑΤΟ δεν είναι υποχρεωμένο λόγω των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας να συμμετάσχει σε μια κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον πολιτικό από το Λουξεμβούργο , ο κανονισμός  του ΝΑΤΟ υποχρεώνει τα κράτη να σπεύσουν να βοηθήσουν ένα  μέλος της συμμαχίας  μόνο εάν του επιτεθεί άλλο κράτος   ευθέως και απερίφραστα» και  όχι φυσικά  όταν το κράτος μέλος επιτεθεί .
Ο υπουργός είπε ότι η αλληλεγγύη  εκφράζεται πάντα με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της συμμαχίας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας έχουν επιδεινωθεί ραγδαία μετά τις 24 Νοεμβρίου όταν ρωσικό αεροσκάφος Su-24 καταρρίφθηκε  ενώ συμμετείχε  σε αντι-τρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Συρία, από τουρκικά αεροσκάφη.
Το πλήρωμα κατάφερε να βγει, αλλά  ο ένας πιλότος,  ο Αντισμήναρχος Oleg Peshkov πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο . Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει περιγράψει το περιστατικό ως «μαχαιριά στην πλάτη» από  συνεργούς  των τρομοκρατών.
Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Μόσχα για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη.
Την ίδια στιγμή ο συριακός στρατός μαζί με την Χεζμπολάχ και τους Ιρανούς Φρουρούς έχουν περικυκλώσει την πρωτεύουσα των Ισλαμιστών Ράκκα. Αυτό μεταφράζεται στο  ότι από εδώ και στο εξής οι μέρες των τζιχαντιστών στην «καρδιά του Χαλιφάτου τους» είναι μετρημένες.
Η Τουρκία  είναι μόνη της ενάντια στην «ρωσική Αρκούδα» και ότι πράξει στην Βόρειο Συρία θα το βρει  μπροστά της.
Η πολιτική ελίτ στην Άγκυρα επιθυμεί   πόλεμο εδώ και τώρα χωρίς να γνωρίζει  τις συνέπειες ενός πολέμου, κάτι που δρομολογεί  εξελίξεις και γεγονότα στην συριακή μεθόριο πραγματικά συγκλονιστικά.
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο: «Σιγοψήνεται» η εισβολή του τουρκικού στρατού στην Συρία, αναφέραμε ότι με πρόσχημα δήθεν επιθέσεις τζιχαντιστών από το συριακό έδαφος το τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά την βόρεια Συρία. Εκτιμάται ότι ευρισκόμαστε στην ώρα μηδέν όσον αφορά την Συρία και μια πιθανή τουρκική εισβολή.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%cf%84%ce%bf-%ce%bdato-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%cf%83.html#ixzz40j3GWkoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου