Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Προελαύνουν οι Κούρδοι εισβάλοντας Βόρεια του Χαλεπίου 20 χλμ από τα τουρκικά σύνορα!


Όχι μόνο «γύρισαν πίσω» τις απειλές του Τούρκου Πρωθυπουργού Νταβούτογλου οι Κούδοι στην Συρία , αλλά προελαύνουν μαζί με την ρωσική αεροπορία στην πόλη Tel-Rifaat , 20 μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.
Η πόλη άνηκε  μέχρι και χθες στους  αντάρτες της οργάνωσης «Al-Nusra» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
Αποτέλεσμα αυτής της προέλασης είναι να τεθεί σε επιφυλακή και ο τουρκικός στρατός και να φουντώσει ακόμη πιο πολύ η ένταση στην περιοχή αυτή .
Κούρδοι μαχητές εισέβαλαν στην πόλη του Tel- Rifaat  βόρεια πλευρά του Χελεπίου όπου υπήρχε  ένα από τα μεγαλύτερα οχυρά των τρομοκρατικών ομάδων της οργάνωσης Al-Nusra.  Η πόλη διαθέτει τεράστια στρατηγική σημασία και  βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στα τουρκικά σύνορα» αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.
Πριν από λίγες ημέρες οι Κούρδοι  μαχητές απελευθέρωσαν   πόλη με το ίδιο όνομα στην οποία ευρίσκεται η αεροπορική βάση  Minneh , διακόπτοντας  έτσι την πρόσβαση  των τρομοκρατών στην συνοριακή πόλη Azaz .
Η Ρωσία βάσει επιτελικού σχεδίου αποκόπτει τις διόδους  με την Τουρκία , και εκκαθαρίζει όλες τις «βάσεις» του ISIS στην βόρειο Συρία εγκαθιστώντας Κούρδους με σκοπό να αποκλείσει τελείως την πρόσβαση της Άγκυρας στην περιοχή.
Υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις» ότι τις τελευταίες ώρες ενδεχομένως  ο Τούρκος Πρόεδρος να δώσει εντολή για κατάληψη της πόλης Azaz με σκοπό να φέρει την Μόσχα και την Ουάσιγκτον προ τετελεσμένου γεγονότος.
Οι ρωσικοί δορυφόροι όμως παρακολουθούν και καταγράφουν τα πάντα στην περιοχή , με αποτέλεσμα οποιαδήποτε τουρκική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί από την πανίσχυρη ρωσική πολεμική αεροπορία.
Σε σημερινό άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο: Το Ιράν ανακοίνωσε πλήρη στρατιωτική υποστήριξη στην Συρία ενάντια στην Τουρκία και την Σ. Αραβία,  κάναμε  γνωστό ότι το Ιράν «εμπλέκεται» στην περιοχή με μεγάλες δυνάμεις δυναμιτίζοντας ακόμα πιο πολύ την ήδη τεταμένη κατάσταση.
Πληροφορίες αναφέρουν για κινητοποίηση πολλών χιλιάδων Ιρανών Φρουρών σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση με Τουρκία , Σ.Αραβία και Κατάρ.
Ότι γίνει θα γίνει εδώ και τώρα στην Συρία και πιθανόν να εμπλέξει ολόκληρο τον πλανήτη.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%8d%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b4%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%ac.html#ixzz40GSUCMSr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου