Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Το ρομποτικό σύστημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων Uran-6 εισήλθε σε υπηρεσία με τον Ρωσικό Στρατό

Τελευταίας τεχνολογίας συστήματα αποναρκοθέτησης έχουν τεθεί σε υπηρεσία με την Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας, αναφέρουν δημοσιεύσεις μέσων ενημέρωσης.
Τελευταίας τεχνολογίας συστήματα αποναρκοθέτησης έχουν τεθεί σε υπηρεσία με τη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας, αναφέρουν δημοσιεύσεις μέσων ενημέρωσης.
Στρατιωτικοί από την Ρωσική Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια έχουν πλέον στα χέρια τους το νέο προηγμένο ρομποτικό σύστημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων Uran-6, σύμφωνα μεδημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Ρούσκαγια Γαζέτα.»
Το Uran-6 είναι ένα σύστημα πολλαπλών αποστολών το οποίο είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αντικαταστήσει 20 σκαπανείς και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τηλεχειρισμό από την ασφαλή απόσταση του ενός χιλιομέτρου περίπου.
Εξοπλισμένο με “μαχαίρι” γαιοπροωθητή και αλέτρια, το Uran-6 εντοπίζει, αναγνωρίζει και καταστρέφει νάρκες που περιέχουν έως 60 κιλά TNT.
Αναλόγως την αποστολή που έχουν αναλάβει, οι σκαπανείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια από τις πέντε συσκευές εκκαθάρισης του 20 τόνων ρομπότ, σύμφωνα με την Ρούσκαγια Γαζέτα.
Παρά το μεγάλο βάρος του, η χρήση του Uran-6 δεν είναι εύκολη εργασία, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η ταχεία αναγνώριση των ναρκών είναι η κύρια λειτουργία του ρομπότ.
Για παράδειγμα, το εν λόγω ρομποτικό σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει μια αεροπορική βόμβα από ένα βλήμα πυροβολικού ή μια αντιαρματική νάρκη, κάτι που σύμφωνα με την «Ρούσκαγια Γαζέτα» οι σκαπανείς δεν έχουν ξαναδεί.
Επιπλέον, το Uran-6 μπορεί να καταστρέψει μια εκρηκτική συσκευή με ειδικά όπλα, τα οποία συμβάλουν σημαντικά στην επέκταση της επιχειρησιακής ζωής του ρομπότ.
Το νέο σύστημα χρησιμοποιείται σήμερα από μια ενισχυμένη ταξιαρχία 300 σκαπανέων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας που ασχολείται με την αποναρκοθέτηση κάποιων περιοχών στις Δημοκρατίες του Ρωσικού Καυκάσου της Τσετσενίας και Ινγκουσετίας.
Απόδοση/Μετάφραση από το sputniknews.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/01/21/%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CF%81/#more-36598

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου