Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» ενισχύεται με αεροσκάφηMiG-29K για να πλεύσει στην Μεσόγειο


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο που αποτελεί την «πλωτή» αεροπορική βάση της Μόσχας, με την  οποία  σκοπεύει να  υλοποιήσει τα  άμεσα σχέδια του  στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα,  εκσυγχρονίζεται «ταχέως». 
Ο εκσυγχρονισμός του , «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», προβλέπει μια ευρεία αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά συστήματα του , στο ραντάρ  και στην τοποθέτηση νέων συστημάτων αεράμυνας.
Η πιο κύρια εργασία αφορά την μετατροπή του αεροδιαδρόμου για την χρήση μαχητικών αεροσκαφών MiG-29K (ναυτικής έκδοσης).
«Όλες οι εργασίες θα περατωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα αυξάνοντας σημαντικά τις δυνατότητες του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ναυτικού αντιπλοίαρχος  Βλαντιμίρ Τραλίτσνικωφ ,αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι η  αναβάθμιση του πλοίου αυτού υλοποιείται στα ναυπηγεία στην Μαύρη θάλασσα.
« Στο πλοίο έχουν επιλυθεί  όλα τα τεχνικά προβλήματα , και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές των νεοτοποθετούμενων συστημάτων με την  επίλυση τυχών νέων  προβλημάτων σχετικά με την  χρήση τους. »,  είπε ο Τραλίτσνικωφ στο ραδιόφωνο RSN  δίνοντας συνέντευξη στο γνωστό δημοσιογράφο Igor  Korotchenko.
Σημείωσε  δε ο ίδιος ότι, ως αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού του αεροπλανοφόρου με νέα αεροσκάφη  «θα αυξηθεί δύο με τρεις φορές η πολεμική ικανότητα του πλοίου αυτού».
Πρόσθεσε ότι το δε ότι το καμάρι του ρωσικού στόλου θα εφοδιαστεί με νέα μαχητικά MiG-29K και άλλα αεροσκάφη.
Εκτιμήσεις ειδικών μιλούν για τοποθέτηση συστημάτων  πυραύλων Cruise Kalibr-N, ενώ  νέες πληροφορίες  φέρουν το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», να «κατηφορίζει» έξω από την Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο  κατά «καλοκαίρι μεριά», χωρίς να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος.
Η παρουσία του πλοίου αυτού , κρίνεται απολύτως απαραίτητη από όλους τους ειδικούς λόγω των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μόσχα στην περιοχή.
Άλλες πληροφορίες , φέρουν το πλοίο να επισκέπτεται και την Ελληνικά νησιά αλλά και την Κύπρο, σε μια σαφέστατη προσπάθεια επίδειξη ισχύος  στην περιοχή.
Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», όμως δεν είναι μόνο του. Θα  το δούμε μαζί με το κινεζικό   αεροπλανοφόρο liaoning να περιδιαβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια υλοποίηση της αμυντικής συμφωνίας Κίνας και Ρωσίας για την Μεσόγειο, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις Κινέζων και Ρώσων αξιωματούχων .
Επίσημα θα υλοποιούν ναυτικές ασκήσεις , ανεπίσημα θα υποστηρίζουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή.
Επίσης όπως είναι λογικό , τόσο το ρωσικό όσο και το κινεζικό αεροπλανοφόρα, θα επιτηρεί ανάλογος  αριθμός υποβρυχίων με βαλλιστικούς πυραύλους.
Οι Κινέζοι  άλλωστε ,  σύμφωνα με ρωσικά και αμερικανικά ΜΜΕ , ετοιμάζονται να αποστείλουν 5000  επίλεκτες δυνάμεις στην Συρία , με πρόσχημα τον πόλεμο κατά του ισλαμικού στρατού, σύμφωνα με άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Πέντε χιλιάδες επίλεκτοι Κινέζοι κομάντος έρχονται στην Συρία!!.
Σκοπός όμως του Πεκίνου είναι η διευρυμένη ισχυρή ναυτική παρουσία του σε μια περιοχή στην οποία  διακυβεύονται τεράστια οικονομικά  συμφέροντα. Ο κινεζικός «δράκος» και η ρωσική «αρκούδα» πλέον θα καταστήσουν  την παρουσία τους   σε κάτι παραπάνω από αισθητή,  ειδικά στην περιοχή αυτή .

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%cf%84%ce%bf-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%8d%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bf.html#ixzz3xc5SJelT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου