Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η Κίνα με πρόσχημα την συμμετοχή στον πόλεμο κατά του «ισλαμικού κράτους» θα «πατήσει πόδι» στην Ανατολική Μεσόγειο


Η Κίνα θα στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν τους τρομοκράτες της ριζοσπαστικής ομάδας «Ισλαμικό Κράτος» , γράφει άρθρο της εφημερίδας Washington Times, επικαλούμενο πηγές στο αμερικανικό Πεντάγωνο .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Πεκίνο ανησυχεί έντονα για τον αυξανόμενο αριθμό  μαχητών  κινεζικής καταγωγής που καταφθάνουν στην Συρία για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές . «Το ερώτημα είναι, με ποια πλευρά θα είναι οι Κινέζοι στρατιώτες;», ρωτούν Αμερικανοί ειδικοί αμυντικοί εμπειρογνώμονες .
Σύμφωνα με αναλυτές οι Κινέζοι  εκπροσωπούν τον εαυτό τους και μόνο αυτόν , αλλά το πιο πιθανό είναι να συμπράξουν με τους Ρώσους τουλάχιστον στην αρχή. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να  συμπράξουν  σε μια διεθνή συμμαχία κατά του ISIS  υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την περίπτωση διαδραματίζει ο ρωσικός παράγοντας λόγο και της  τεράστιας  πολεμικής εμπειρίας που έχει αποκτήσει η ρωσική πολεμική αεροπορία,   και οι επίγειες δυνάμεις στις μάχες με τους τζιχαντιστές.
Με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις επιχειρήσεις , ίσως οι Κινέζοι δημιουργήσουν την δική τους στρατιωτική  βάση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα κινεζικά οικονομικά και ενεργειακά συμφέροντα στην Ανατολική μεσόγειο είναι τεράστια,  και αυτός θα είναι ο λόγος της εισόδου σε μια τέτοια αιματοχυσία.
Εφόσον οι Κινέζοι πατήσουν «πόδι» στην Συρία,  η Μεσόγειο θα διαπιστώσει πολύ σύντομα την ισχυρότατη ναυτική πολεμική παρουσία των κινεζικών πολεμικών πλοίων και του αεροπλανοφόρου τους.
Ένας λόγος της παρουσίας επίλεκτων κινεζικών δυνάμεων σε συριακό έδαφος θα ήταν  επίσης και μια «κινεζικού τύπου» επίδειξη των νέων πολεμικών δυνατοτήτων  της   νέας πολεμικής μηχανής του Πεκίνου.
Σκοπός τους σύμφωνα με  το κινεζικό δόγμα είναι η διασπορά « τρόμου» σε «αντιπάλους» και «φίλους»  για τις δυνατότητες της νέα ανερχόμενης  υπερδύναμης .
Σύμφωνα με άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Πέντε χιλιάδες επίλεκτοι Κινέζοι κομάντος έρχονται στην Συρία!!), πρώτοι είχαμε αναφέρει ότι  το υπουργείο  Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,  εξασφάλισε  την άδεια για να μεταφέρει στο συριακό έδαφος και στην Ανατολική Μεσόγειο περίπου 5.000 στρατιώτες των  επίλεκτων μονάδων του κινεζικού στρατού.
Πρόκειται για τις μονάδες των ειδικών δυνάμεων «Σιβηριανές  τίγρεις» που έχουν έδρα στην επαρχία Shenyang, και τους « Μαύρους πάνθηρες»  που έχουν έδρα την στρατιωτική περιοχή Lanzhou.
Όπως είχε δηλώσει κάποτε ο Γάλλος  Στρατηγός Ναπολέων « όταν ξυπνήσει ο κινεζικός γίγαντας ο κόσμος θα ταρακουνηθεί συθέμελα».


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%ce%b7-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80.html#ixzz3xRkNIvwa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου