Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ρωσία και ΗΠΑ δημιουργούν αεροπορικές βάσεις στην Συρία, περίπου 50 χλμ η μία από την άλλη


Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν την κατασκευή  στρατιωτικών  βάσεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σε απόσταση μόλις 30 μίλια (48,3 χλμ) η μία από την άλλη, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα  The Times.
Ο Τούρκος Πρόεδρος [Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν εξέφρασε  την ανησυχία  του για το γεγονός ότι,  200 ​​Ρώσοι ειδικοί έχουν αρχίσει εργασίες για την διαπλάτυνση του  διαδρόμου στην αεροπορική βάση Καμισλί, σε μια περιοχή η οποία είναι υπό τον έλεγχο του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ  Άσαντ.
Αυτή η περιοχή είναι μόλις λίγα μίλια από τα σύνορα με την  Τουρκία , η οποία θεωρεί  ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της.
Εντωμεταξύ ο  τουρκικός στρατός έστειλε ενισχύσεις στα σύνορα της χώρας, και οι στρατιώτες άρχισαν να σκάβουν χαρακώματα, γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας συζήτησε εκτενώς την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα .
Πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσαν ότι όντως ότι η Ρωσία  διευρύνει την παρουσία της στο αεροδρόμιο του Καμισλί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ρώσοι εμπειρογνώμονες εξέτασαν την περιοχή για την τοποθέτηση των δυνάμεών τους και την δημιουργία εγκαταστάσεων, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».
Βρετανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσαν στην εφημερίδα ότι το Καμισλί έχει επιλεγεί από τον ρωσικό στρατό για την ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων S-400,  για την προστασία έναντι πιθανών ενεργειών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων εναντίον των στρατευμάτων των Κούρδων της Συρίας.
Όπως επισημαίνεται , το αεροδρόμιο Καμισλί  διαθέτει διάδρομο που έχει μήκος 3,6 χιλιόμετρα. Αυτό επιτρέπει την προσγείωση  σε αυτόν, όχι μόνο μαχητικών αεροσκαφών  ή  αλλά και μεταγωγικών αεροσκαφών.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο αναλύσεων Stratfor,  οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν την πρώτη αεροπορική βάση τους στην Συρία, με σκοπό να ελέγξουν τους Κούρδους.
Η αεροπορική βάση  διαθέτει το αεροδρόμιο στην πόλη Rmeylan, η οποία  βρίσκεται στα βορειο-ανατολικά της χώρας,  μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ιράκ και την Τουρκία.
Το ινστιτούτο   Stratfor  διαθέτει  δορυφορικές εικόνες,  οι οποίες αποδεικνύουν  ότι ο διάδρομος του αεροδρομίου έχει διπλασιαστεί  για να είναι ικανός να υποδέχεται μεταγωγικά αεροσκάφη   C-130 Hercules , που αποτελούν  τα κύρια στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη  των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποστείλει  δεκάδες κομάντος για να βοηθήσουν τους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι αγωνίζονται εναντίον της  τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».
Όλοι , Αμερικανοί και Ρώσοι «κινούνται» για να βοηθήσουν τους Κούρδους της Συρίας στον πόλεμο κατά του ISIS , στην ουσία όμως ικανοποιούν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα.
Όλα δείχνουν μια υποτυπώδη « συνεννόηση» μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων του Πλανήτη , τις ΗΠΑ και την Ρωσία. Η Τουρκία όμως  « δεν κολλάει»  πουθενά στην όλη υπόθεση , ας το κρατήσουμε αυτό υπόψη μας .
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, με τίτλο (Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική βάση στο συριακό Κουρδιστάν, προετοιμάζοντας την ανεξαρτησία των Κούρδων !!), πρώτοι είχαμε αναφέρει ότι η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση  που έχει τον έλεγχο των  επιχειρήσεων κατά του ισλαμικού στρατού,  αποφάσισε να δημιουργήσει μια  στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Συρία.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba.html#ixzz3yHE1vy73

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου