Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Η Γερμανία προμηθεύει τους Πεσμεργκά με αντιαρματικά MILAN, τυφέκια G36 και οχήματα Dingo

Μαχητής Πεσμεργκά εκπαιδεύεται στην χρήση του G3. (K. Aksoy/Flickr)
Οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά πρόκειται να παραλάβουν μεγάλες προμήθειες οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων και πυρομαχικών, από την Γερμανία, δήλωσε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν.
Οι πολιτοφυλακή Πεσμεργκά που μάχεται κατά του Ντάες πρόκειται να παραλάβει 4000 τυφέκια εφόδου G36 και έξι εκατομμύρια φυσίγγια. Αρκετές γερμανικές αποστολές θα περιλαμβάνουν 200 αντιαρματικούς πυραύλους MILAN και έξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Dingo, όπως επίσης και ανταλλακτικά για τα Dingo που χρησιμοποιούνται ήδη από τις Κουρδικές δυνάμεις, συμφωνά με το Der Spiegel.
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν δήλωσε ότι ο αριθμός τωνστρατιωτικών συμβούλων πρόκειται να αυξηθεί στους 150 και ότι θα επεκταθούν τα εκπαιδευτικά αντικείμενα για τους Πεσμεργκά.
Το G36 είναι ένα τυφέκιο εφόδου των 5,56×45 χιλιοστών, σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από την γερμανική αμυντική βιομηχανία Hecker & Koch (H&K). Εισήλθε σε υπηρεσία με τον Γερμανικό Στρατό το 1996, αντικαθιστώντας το παλιό τυφέκιο G3. Το 2012 το G36 βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης όταν έγγραφο του Γερμανικού υπουργείου Άμυνας το χαρακτήρισε ως αναξιόπιστο στην σκόπευση σε βεληνεκές 200 μέτρων αφού ρίξει 150 ταχείες βολές. Ο γερμανικός στρατός είχε παραγγείλει 170.000 τέτοια τυφέκια εφόδου το 1996.
MILAN: (Γαλλικά:Missile d´infanterie léger antichar). Είναι ένας φορητός, ευρωπαϊκής κατασκευής, καθοδηγούμενος, ελαφρύς αντιαρματικός πύραυλος. Είναι ένας πύραυλος SACLOS που καθοδηγείται με αγωγό, που σημαίνει ότι το σκοπευτικό της μονάδας εκτόξευσης πρέπει να στοχεύει διαρκώς στον στόχο για την καθοδήγηση του πυραύλου. Ο MILAN μπορεί να εξοπλιστεί με θερμική διόπτρα MIRA, ή MILIS για να έχει δυνατότητα νυχτερινής βολής.
Το Dingo είναι ένα τετρακίνητο θωρακισμένο όχημα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την γερμανική βιομηχανία KMW (Krauss-Maffei Wegmann). Το όχημα εντάχθηκε στον Γερμανικό Στρατό το έτος 2000 με σκοπό να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στα ελαφρά θωρακισμένα μεταφορικά οχήματα και τα ελαφρά θωρακισμένα οχήματα μάχης.
Το Dingo 1 βασίζεται στον δοκιμασμένο πλαίσιο του τετρακίνητου UNIMOG της Mercedes-Benz. Το όχημα μπορεί να εφοδιαστεί με πολυβόλο των 7,62 ή 12,7 χιλιοστών τοποθετημένο σε δακτύλιο ή να ενσωματωθεί σε τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό και ο χειριστής του μπορεί να στοχεύσει και πυροβολήσει υπό από την προστασία της θωράκισης.
Η θωράκιση του διαμερίσματος πληρώματος του Dingo 1 παρέχει προστασία από πυρά μικρών όπλων, από εκρήξεις αντιαρματικών και κατά προσωπικού ναρκών, θραυσμάτων πυροβολικού από βλήματα 155 χιλιοστών και απειλές Χημικού, Βιολογικού και Ραδιολογικού Πολέμου (ΧΒΡΠ).
Απόδοση/Μετάφραση απο rt.com και armyrecognition.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/12/21/%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BA%CE%AC/#more-36041

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου