Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Αποφυγή αντιαρματικού πυραύλου Malyutka AT-3 στη Συρία

Αντιαρματικός πύραυλος 9M14M Malutka. (alwatanvoice.com)
Η τεχνική αποφυγής ενός αντιαρματικού πυραύλου, συμφωνά πάντα με τα δυτικά εγχειρίδια εκστρατείας, από τεθωρακισμένο όχημα είναι συγκεκριμένη, όταν μέλος του πληρώματος αντιληφθεί τη λάμψη εκτόξευσης ή το ίχνος ενός εισερχόμενου πυραύλου που κατευθύνεται προς το όχημα, τότε ενημερώνει άμεσα τον οδηγό να στρέψει το μέτωπο του οχήματος προς τον άξονα κίνησης του εισερχόμενου βλήματος και να επιταχύνει εκτελώντας κίνηση ζικ-ζακ με σκοπό να αποφύγει το χτύπημα από τον πύραυλο αλλά και να αναγκάσει τον σκοπευτή του αντιαρματικού να πραγματοποιήσει διορθώσεις επί του στόχου και τελικά να αστοχήσει.
Ενώ στα σύγχρονα ρωσικά άρματα, από την στιγμή που το άρμα θα τηλεμετρηθεί, ηχεί στην κάσκα του αρχηγού, χαρακτηριστικός ήχος. Σύμφωνα με τον Χρήστο Τσιόλαπαράλληλα με τον ήχο αναβοσβήνει λαμπάκι σε ένα μικρό πίνακα, που δείχνει την κατεύθυνση, από όπου έγινε η τηλεμέτρηση. Ο αρχηγός στη συνέχεια δίνει στον οδηγό τις κατάλληλες οδηγίες για το που να στρέψει το άρμα.
Σύμφωνα, πάντα, με τα δυτικά στρατιωτικά εγχειρίδια, ο μέσος χρόνος πτήσης ενός αντιαρματικού βλήματος στο πεδίο των επιχειρήσεων είναι από 7 έως 15 δευτερόλεπτα.
Στο βίντεο δεν υπάρχει η εκτέλεση της τακτικής ζικ-ζακ, αλλά βλέπουμε ένα ελαφρύ φορτηγό, το οποίο είναι σταματημένο μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή σε ένα χωρίο της Συρίας, να δέχεται προσβολή, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, από το ρωσικής προέλευσης καθοδηγούμενο αντιαρματικό πύραυλο 9M14 Malyutka AT-3 Sagger, ο χρόνος πτήσης του πυραύλου, στο βίντεο, είναι περίπου 27 δευτερόλεπτα και η απόσταση, συμφωνά με την μέση ταχύτητα του πυραύλου τα 120 μέτρα το δευτερόλεπτο, υπολογίζεται περίπου πάνω από 2800 έως 3000 μέτρα, αισίως το φορτηγάκι ήταν τυχερό, απέφυγε τον πύραυλο κάνοντας λίγο μπροστά την κατάλληλη στιγμή.

ΠΗΓΗhttps://limitofadvance.wordpress.com/2015/12/21/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-malyutka-at-3-%CF%83%CF%84/#more-36058

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου