Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Απολογισμός Eργασιών ΤΕΝΞ Έτους 2015


Κατά το έτος 2015, το Tάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Στρατού (ΤΕΝΞ) πραγματοποίησε εργασίες έρευνας και εκκαθάρισης Υπόπτων Χώρων και Ναρκοπεδίων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, συνδράμοντας στην Αμυντική Οργάνωση της Χώρας και αποδίδοντας σε ελεύθερη χρήση και κυκλοφορία μεγάλο αριθμό Υπόπτων Χώρων και παλαιών Ναρκοπεδίων.

Συγκεντρωτικά ερευνήθηκαν 2.963.291 τετραγωνικά μέτρα, ενώ εντοπίστηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 17.104 πυρομαχικά διαφόρων τύπων.

Από την προαναφερόμενη έκταση, 440.418 τετραγωνικά μέτρα, ερευνήθηκαν στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς, εκκαθαρίζοντας εκτάσεις οι οποίες ήταν βεβαρημένες από εκρηκτικά κατάλοιπα πολέμου. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν κατόπιν συνεργασίας με τους κατά τόπους Φορείς και Αρχές, έτσι ώστε να αποδοθούν σε ελεύθερη χρήση και κυκλοφορία περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται δράσεις από τον τοπικό πληθυσμό.

Πέραν των παραπάνω, πραγματοποιήθηκαν 155 αποστολές εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανημάτων μηχανισμών και πυρομαχικών σε όλη την Ελλάδα, κατά την διάρκεια των οποίων εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 587 πυρομαχικά διαφόρων τύπων.
















ΠΗΓΗ
http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=91309&cat_id=14&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου