Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Λαϊκίζοντας στις πλάτες της Εθνικής Άμυνας!


Στόχος των άσχετων του κοινοβουλίου γίνονται για μια ακόμα φορά τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ρεσιτάλ έλλειψης ακόμα και της παραμικρής ενημέρωσης γύρω από τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των συστημάτων που πρόκειται να λάβουν μετά από χρόνια αδράνειας στον τομέα των εξοπλισμών έδωσε αυτή τη φορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, ο οποίος από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως. «Την ίδια περίοδο που κόβατε αυτά (περικοπές στις δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό, φόροι, συντάξεις κτλ) η κυβέρνηση έδινε για την περιφορά του ΚΥΣΕΑ, 120 εκατ. ευρώ στην Boeing για 10 παμπάλαια Chinook, και με απευθείας αναθέσεις 600 εκατ. ευρώ. Έτσι θα λύσετε τα προβλήματα ανεργίας;»

Το ότι η αντιπολίτευση, και όχι μόνο, συνηθίζει να λαϊκίζει κάθε φορά που συζητείται ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα είναι γνωστό, αυτά που δεν είναι γνωστά είναι πως:

-Τα 10 νέα ελικόπτερα δίνουν νέα πνοή στον ταλαιπωρημένο στόλο της ΑΣ η οποία λόγο συνεχών λαθών της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, παραλαμβάνει με ‘’ρυθμούς χελώνας’’ τα ελάχιστα νέα ελικόπτερα που έχει αγοράσει.

-Τα 10 νέα chinook αν και μεταχειρισμένα μόνο παμπάλαια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, τουλάχιστον όχι όσο με την ΑΣ επιχειρούν ακόμα ελικόπτερα που πέταξαν πάνω από τις ζούγκλες του Βιετνάμ.

 aerodiak

-Τα 10 νέα chinook πέρα από την αύξηση των δυνατοτήτων της ΑΣ και της ενίσχυσης του συστήματος άμυνας των νήσων, και όχι μόνο, θα σώσουν ζωές ακριτών ενισχύοντας το παραπαίον εθνικό σύστημα υγείας το οποίο χρωστάει ήδη τεράστια ποσά στις Ε.Δ για την παροχή υπηρεσιών αεροδιακομιδών προς αυτό.

-Τα 10 νέα ελικόπτερα αποτελούν βέλτιστη επιλογή, κάτω από τις επικρατούσες συνθήκες, καθώς δύναται να μεταφέρουν μεγάλο όγκο δυνάμεων χωρίς να αυξάνουν την πολυτυπία και το κόστος συντήρησης των ΕΔ αποτελώντας τα μοναδικά ελικόπτερα με τέτοιες δυνατότητες που μπορούν να αποκτηθούν σ΄ αυτή την τιμή όντας μεταχειρισμένα.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως οι Ένοπλες Δυνάμεις πλήρωσαν πρώτες το τίμημα των περικοπών φτάνοντας τις αντοχές τους σε κρίσιμα σημεία τα οποία δεν γίνεται να ξεπεραστούν άλλο!
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/ethniki-amina/2855-laikizontas-stis-plates-tis-ethnikis-amynas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου