Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Οι ΗΠΑ στέλνουν τώρα βαρύ οπλισμό στους Κούρδους – Πάνε να σώσουν ότι μπορούν από την "επέλαση" της Ρωσίας σε Συρία και Ιράκ !!


ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ
Οι ΗΠΑ τρέχουν τώρα να κερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη των Κούρδων δίδοντας τους όπλα και πυρομαχικά να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και στη Συρία. Είναι όμως μάλλον αργά, αφού οι Ρώσοι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στη Συρία να κάνουν συμφωνία με τους Κούρδους, να τους παραδώσουν εξοπλισμό και να τους στηρίξουν στις μάχες απέναντι στον ISIS, αλλά και στην Τουρκία που τους έχει βάλει στο στόχαστρο.
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, ψήφισε νόμο ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να εξοπλίσει τις κουρδικές δυνάμεις, ειδικά του ιρακινού Κουρδιστάν, τους Πεσμεργκά, με βαρύ οπλισμό, για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές όπως επισήμως αναφέρουν.
Επί της ουσίας ωστόσο ο λόγος που ψηφίστηκε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αν και καθυστερημένα, είναι να μπορέσει να διασώσει ότι μπορεί από τα “δίχτυα” που έχει απλώσει η Μόσχα στην περιοχή κερδίζοντας ακόμη και τους παραδοσιακούς συμμάχους της Ουάσιγκτον, τους Κούρδους. Η Ρωσία ήταν αυτή που παρέδωσε όπλα στους Κούρδους για να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές όταν καταλάμβαναν τη μία πόλη μετά την άλλη στο Ιράκ και όταν δέχονταν σφοδρές επιθέσεις στη Συρία εγκλωβιζόμενοι στα σύνορα με την Τουρκία και βρισκόμενοι απέναντι στις “εκκαθαριστικές” επιχειρήσεις του Ερντογάν.
Οι ΗΠΑ στήριζαν τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές οι οποίοι τώρα εξαϋλώνονται από τη ρωσική αεροπορία και το Συριακό Στρατό και αντιλαμβάνονται πλέον πως αν θέλουν να διατηρήσουν τα όποια ερείσματα τους στην περιοχή για να έχουν λόγω στα πετρέλαια μόνο μέσω των Κούρδων μπορούν να το πετύχουν.
Η Τουρκία αποδείχθηκε, για άλλη μία φορά αναξιόπιστη. “Πρέπει να εξοπλίσουμε τους Κούρδους για να έχουν όλα όσα χρειάζονται για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να πολεμήσουν το Ντάες [Ισλαμικό Κράτος]”, δήλωσε ο γερουσιαστής Έλιοτ Ένγκελ από τους Δημοκρατικούς που εκλέγεται στη Νέα Υόρκη.
“Είναι μια απόφαση ευοίωνη για τους Κούρδους, ώστε να έχουν τον άνεμο στην πλάτη τους”, είπε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί πώς η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και από τα δύο μέρη, Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς. Ο πρόεδρος Έντ Ρόις, δήλωσε επίσης ότι οι κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία είναι οι μόνες χερσαίες δυνάμεις που έχουν τη δυνατότητα να αποκόψουν τη σύνδεση των τρομοκρατών μεταξύ Ιράκ και Συρίας.
Πρόσθεσε ότι αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα είναι πολύ σημαντικό, παρά το ότι δεν διαθέτουν βαρύ οπλισμό ενώ οι τρομοκράτες διαθέτουν σύγχρονα όπλα. Οι Αμερικανοί προτίθενται να παραδώσουν στους Κούρδους άμεσα βαρέα όπλα, τεθωρακισμένα, βαρύ πυροβολικό και αντιαρματικούς πυραύλους στην κυβέρνηση της αυτόνομης κουρδικής περιοχής στο βόρειο Ιράκ. Στην απόφαση υπήρξε άμεση αντίδραση της Βαγδάτης, αλλά οι ΗΠΑ απάντησαν ότι δεν υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους, αν και οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τέτοια εγγύηση και τείνουν προς τη σκέψη ότι όταν οι Κούρδοι λάβουν τα νέα όπλα, αυτό είναι πιθανόν να συμβεί και οι ΗΠΑ, μάλλον, θα υποστηρίξουν μια ενδεχόμενη ανεξαρτησία των Κούρδων. Φαίνεται πώς οι Αμερικανοί βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους και αυτός σίγουρα δεν θα αρέσει τους Τούρκους.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%ce%bf%ce%b9-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b2%ce%b1%cf%81%cf%8d-%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85.html#ixzz3vDtfPBtR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου