Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Αποκλειστικό: Τα νέα ταχύπλοα ειδικών επιχειρήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Ε.Σ.


Το προσεχές χρονικό διάστημα οι ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και ειδικότερα η επίλεκτη Ζ' Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών αναμένεται να παραλάβει δύο νέα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων.

Πρόκεται για δωρεά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου. Τα δύο σκάφη θα παραδοθούν στις αρχές του Ιανουαρίου 2016. Έχουν σχεδιαστεί από τον ιδιοκτήτη της εταιρείαςOceanic Ηλία Περιμένη και έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Φέρουν τρεις εξωλέμβιους κινητήρες Yamaha εκ των οποίων ο καθένας αποδίδει 350 αλογα. Η σχεδίαση του σκάφους του επιτρέπει να ξεπερνά ταχύτητες των 50 κόμβων. Η καμπίνα του σκάφους φέρει ελαφρά θωράκιση ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει η πρόβλεψη για τοποθέτηση φορείου. Στο πίσω μέρος της καμπίνας θα τοποθετηθούν αντικραδασμικά καθίσματα για μεταφορά προσωπικού. Το μήκος του είναι 12 μέτρα. Ο οπλισμός του θα αποτελείται από ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7 mm τοποθετημένο σε έστορα στην πλώρη του σκάφους. 

Σε χαλεπούς καιρούς αποδικνύεται πως οι Έλληνες εφοπλιστές στέκονται δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις τις χώρας καθώς την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία δίνοντας σε αυτή πολύτιμο έργο. 







ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/ethniki-amina/2838-apokleistiko-ta-nea-taxyploa-eidikon-epixeiriseon-ton-eidikon-dynameon-tou-e-s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου