Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: 14 λεωφορεία με λαθραίους μετανάστες κατεβαίνουν στην Αθήνα – Δεν τους δέχονται οι άλλοι και θα μείνουν Ελλάδα



Επτά – οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ και συνολικά 400 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς βρίσκονται στην Ειδομένη για την επιχείρηση απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών από την σιδηροδρομική γραμμή. Εδώ και μέρες στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, εκατοντάδες μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι, αφού δεν τους επιτρέπεται να περάσουν τα σύνορα, καθώς κατάγονται από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, το Ιράκ και δεν θεωρούνται πρόσφυγες αλλά λαθραίοι μετανάστες.
Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, κατέλαβαν την σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα εδώ και μέρες να έχουν διακοπεί τα δρομολόγια, ενώ κάποιοι προχώρησαν σε ακόμη πιο δραστικές μορφές διαμαρτυρίας, όπως η απεργία πείνας. Κάποιοι είχαν ράψει τα στόματά τους. Στην Ειδομένη υπάρχει και ένας νεκρός, ένας νεαρός Μαροκινός, που έπιασε ηλεκτροφόρα καλώδια και έπαθε ηλεκτροπληξία πριν από μερικές μέρες, ένα τραγικό περιστατικό που προκάλεσε σοβαρά επεισόδια.
Ήδη, οι λαθρομετανάστες που βρίσκονταν στη σιδηροδρομική γραμμή έχουν αρχίσει να απομακρύνονται και επιβιβάζονται σε λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα. Συνολικά, σύμφωνα με τα όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, 14 λεωφορεία έχουν πάρει το δρόμο για την πρωτεύουσα. Οι λαθρομετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο.
Στα κορόιδα…


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-14-%ce%bb%ce%b5%cf%89%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b1%ce%b8%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd.html#ixzz3tqKJc1vJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου