Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

MLT-IRS-60L: «Η πρώτη “Battle-Proven” Ελληνικής κατασκευής θερμική διόπτρα σκόπευσης»


Μέχρι σήμερα η Ελληνική εταιρεία έχει παραδώσει στη Σαουδική Αραβία σε τρεις παρτίδες σημαντικό αριθμό διοπτρών τύπου MLT-IRS-60L με την τελευταία παράδοση να λαμβάνει χώρα τον περασμένο Αύγουστο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ένα ηλεκτρο-οπτικό σύστημα Ελληνικής σχεδίασης ανάπτυξης και κατασκευής δοκιμάστηκε υπό ρεαλιστικές συνθήκες στο πεδίο των μαχών και απέδειξε την αξιοπιστία του και την αποτελεσματικότητα του.
Πρόκειται για την θερμική διόπτρα σκόπευσης MLT-IRS-60L η οποία παράγεται από την Ελληνική εταιρεία Miltech Hellas S.A η οποία αποκτήθηκε πρόσφατα σε μεγάλους αριθμούς από την Σαουδική Αραβία.
Στην φωτογραφία που δημοσιεύεται Σαουδάραβας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων έχει τοποθετήσει την Ελληνική διόπτρα MLT-IRS-60L επί πολυβόλου υποστήριξης MG4 των 5,56 χλστ.
Η φωτογραφία προέρχεται από την Υεμένη όπου η μονάδα του Σαουδάραβα οπλίτη έχει αναπτυχθεί. Το Ελληνικό ηλεκτρο-οπτικό σύστημα χρησιμοποιείται από το Στρατό της Σ. Αραβίας σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Υεμένη υπό αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και σκόνης.
Η αντοχή άλλωστε της Ελληνικής διόπτρας σε αυτές τις συνθήκες και η εξαιρετική της απόδοση ήταν από τους βασικούς λόγους που η MLT-IRS-60L επικράτησε του Σαουδαραβικού διεθνούς διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν 11 συνολικά ξένες εταιρείες από τις μεγαλύτερες στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.
Μέχρι σήμερα η Ελληνική εταιρεία έχει παραδώσει στη Σ. Αραβία σε τρεις παρτίδες σημαντικό αριθμό διοπτρών τύπου MLT-IRS-60L με την τελευταία παράδοση να λαμβάνει χώρα τον περασμένο Αύγουστο.
Η θερμική διόπτρα σκόπευσης MLT-IRS-60L είναι ένα καινοτόμο προϊόν που αναπτύχθηκε από τη Miltech Hellas S.A και περιλαμβάνει τεχνολογίες αιχμής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μοναδικό προϊόν στη διεθνή αγορά.
Η MLT-IRS-60L διαθέτει ένα μη ψυχώμενο αισθητήρα υπερύθρων 3ης γενιάς, τεχνολογίας micro-bolometer, ο οποίος λειτουργεί στην περιοχή Μακρού Μήκους Κύματος Υπερύθρου Φάσματος (LWIR).
Η θερμική διόπτρα σκόπευσης που ανέπτυξε η Miltech Hellas S.A έχει μήκος 221 χλστ, πλάτος 59 χλστ και ύψος 85 χλστ, βάρος 1.100 γραμμάρια, διαθέτει φακό διαμέτρου 60 χλστ και επιτυγχάνει οπτική μεγέθυνση x6,25 με δυνατότητα ψηφιακής μεγέθυνσης x12,5 και x25.
Η ελληνική θερμική διόπτρα σκόπευσης MLT-IRS-60L προσφέρεται στην αγορά με δύο διαφορετικούς αισθητήρες, ο πρώτος με ανάλυση 384×288 pixels και ο δεύτερος με ανάλυση 640×480 pixels
Πιο αναλυτικά η θερμική διόπτρα σκόπευσης MLT-IRS-60L εξοπλισμένη με αισθητήρα ανάλυσης 384×288 pixels, μπορεί να εντοπίσει άνθρωπο στα 1.700 μέτρα και να επιτύχει αναγνώριση του στόχου στα 600 μέτρα και ταυτοποίηση στα 300 μέτρα.
Αντιστοίχως για στόχους-οχήματα η θερμική διόπτρα μπορεί να επιτύχει τον εντοπισμό τους σε απόσταση 4.300 μέτρα και την αναγνώριση των οχημάτων στα 1.400 μέτρα και ταυτοποίηση στα 700 μέτρα.
Με τον αναβαθμισμένο αισθητήρα ο οποίος προσφέρει ανάλυση 640×480 pixels και οπτική μεγέθυνση x5,5 η ελληνική διόπτρα μπορεί να εντοπίσει άνθρωπο στα 2.000 μέτρα και να επιτύχει αναγνώριση στα 750 μέτρα, ενώ οι αντίστοιχες αποστάσεις για τα οχήματα είναι 4.900 μέτρα και 1.700 μέτρα.
Ουσιαστικά η θερμική διόπτρα σκόπευσης MLT-IRS-60L της Miltech Hellas S.A αποτελεί το πρώτο Ελληνικής ανάπτυξης και κατασκευής «Battle-Proven» ηλεκτρο-οπτικό σύστημα, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες εξαγωγικές επιτυχίες τόσο για την Ελληνική εταιρεία, όσο και για το σύνολο της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αφού η ποιότητα και η αξιοπιστία των αμυντικών συστημάτων αποτελούν βασικές παραμέτρους στην διεθνή αγορά οπλικών συστημάτων.
Πηγή: viadiplomacy.gr
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/11/26/mlt-irs-60l-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-battle-proven-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE/#more-35274

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου