Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η "σχέση" του εγκεφάλου της σφαγής στο Παρίσι με την Ελλάδα


Γνώριμος φαίνεται πως ήταν και στις ελληνικές αρχές ασφαλείας ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, τον περασμένο Ιανουάριο εκτυλίχθηκε στην Αθήνα ένα θρίλερ με εμπλοκή τζιχαντιστών που φαίνεται πως είχαν διασυνδέσεις και στην Ελλάδα.

Ο άνδρας που θεωρείται ιθύνων νους της σφαγής στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συντόνιζε επιχείρηση για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βερβιέρ του Βελγίου οι οποίες όμως απετράπησαν, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών, τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τις Βελγικές Αρχές, από τις 2 Ιανουαρίου είχαν εντοπιστεί κλήσεις των μελών του πυρήνα της Βερβιέρ με σύνδεση στην Αθήνα. Ενημερώθηκε η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και εκτάκτως, βρέθηκε στην Αθήνα αξιωματούχος της Europol.

Σύμφωνα με αναφορές των Αρχών, είχαν εντοπισθεί από τις βελγικές υπηρεσίες επικοινωνίες με μηνύματα και κλήσεις από συγκεκριμένη σύνδεση από την Αθήνα, με τον αδελφό του ενός τζιχαντιστή ο οποίος είχε πέσει τότε νεκρός στην ένοπλη συμπλοκή στο Βέλγιο.

Σε μυστική έρευνα που έγινε στις 15 Ιανουαρίου, στην περιοχή της Ομόνοιας, ο 33χρονος ύποπτος δεν εντοπίστηκε, ενώ η κάρτα sim που χρησιμοποιούσε έπαψε να λειτουργεί μετά τα γεγονότα στη Βερβιέρ.

Το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ζήτησε με επείγον αίτημα της Εισαγγελίας από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τα στοιχεία της σύνδεσης και όπως διαπιστώθηκε ανήκε σε άτομο κοντά στην περιοχή του Παγκρατίου.

Η ΕΛΑΣ προσήγαγε από ισόγειο διαμέρισμα του Παγκρατίου τον 33χρονο Αλγερινό Ομάρ Νταμάς και έναν 27αχρονο Αλγερινό με βελγική υπηκοότητα.

Από τη διαδικασία ταυτοποίησης που έγινε πάντως δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο Ομάρ Νταμάς ήταν ο καταζητούμενος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους όμως πάνω του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο από το οποίο είχε ενεργοποιηθεί μία από τις ύποπτες κάρτες sim.

Ο Εισαγγελέας του Βελγίου ζήτησε την έκδοση του Νταμάς. Το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής άφησε ελεύθερους τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εκτός από τον 33άχρονο, ο οποίος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών, προς εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος και εκδόθηκε στο Βέλγιο, κατηγορούμενος για τρομοκρατία.

Η εξειδικευμένη ομάδα των ελληνικών αρχών ασφαλείας που ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση του τζιχαντισμού ερεύνησε για τυχόν διασυνδέσεις του 33χρονου Αλγερινού με τον Αμπααούντ καθώς και με νεαρό συριακής καταγωγής Έλληνα υπήκοο κάτοικο Καλλιθέας, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες των υπηρεσιών, έχει προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος.
ΠΗΓΗ
http://www.cnn.gr/news/ellada/story/7310/thriler-me-ton-egkefalo-ton-epitheseon-kai-ta-ixni-toy-stin-ellada
 http://defencenews.gr/index.php/ethniki-asfaleia/2695-i-sxesi-tou-egkefalou-tis-sfagis-sto-parisi-me-tin-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου