Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ο Ιρακινός στρατός σκότωσε πάνω από 900 ισλαμιστές τρομοκράτες κατά την απελευθέρωση της πόλης Baiji



Ο  ιρακινός στρατός  με επικεφαλής τον  στρατηγό  Hashd Al-Sha’abi, έδωσε ένα  αποφασιστικό πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της οργάνωσης  Αλ-Sham (ISIS) τον περασμένο μήνα, όταν κατέλαβε  την πόλη Baiji. Η πόλη αυτή έπεσε στα χέρια του ιρακινού στρατού  μετά από μια μακρά μάχη για τον έλεγχο της στρατηγικής αυτής πόλης ότι βρίσκεται βόρεια του Τικρίτ, αναφέρει δημοσίευμα.
Μετά την κατάληψη της πόλης Baiji, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις και οι ιρακινές λαϊκές πολιτοφυλακές εξαπέλυσαν επίθεση για να απελευθερώσουν τα όρη  Makhoul. Η επίθεση αυτή αποδείχθηκε επιτυχής, με αποτέλεσμα  να είναι σε θέση να εξαλείψει την απειλή που είχε θέσει  η τρομοκρατική ομάδα του ισλαμικού στρατού και οι σύμμαχοι του στο κεντρικό Ιράκ.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ιρακινός υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι ο ιρακινός στρατός και οι  λαϊκές πολιτοφυλακές που τους βοήθησαν κατά την απελευθέρωση της πόλης Baiji,  είχαν σκοτώσει πάνω από 920 μαχητές του εχθρού και έπιασαν αιχμαλώτους και άλλους τόσους τρομοκράτες μετά την ολοκλήρωση αυτής της τρίμηνης επιχείρησης  .
Η επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη  Baiji αποδείχθηκε  ότι ήταν  μία από τις πιο αιματηρές μάχες στο Ιράκ φέτος, με   ανταλλαγή σφοδρών  πυρών που έλαβαν χώρα μεταξύ του ιρακινού στρατού και  του ISIS στο προπύργιο της  οργάνωση Αλ-Ανμπάρ , στο Κυβερνείο.
Οι πόλεις Baiji και Τικρίτ είναι πλήρως απελευθερωμένες, και  ιρακινός στρατός έχει στρέψει την προσοχή του  στην πρωτεύουσα της επαρχίας του Αλ-“Anbar (Al-Ραμάντι), όπου σήμερα είναι βυθισμένη σε μια βίαιη μάχη με ISIS για τον έλεγχο των στρατηγικών πόλεων  Κάρμα, Ραμάντι και Φαλούτζα.
Ο πόλεμος σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, είναι μακρύς επίπονος και προπάντων πολύ σκληρός. Οι Ιρακινοί προσβλέπουν στην Ρωσία για πετάξουν έξω από την χώρα τους  φονιάδες του ισλαμικού στρατού.
Η παρουσία και διείσδυση των Ισλαμιστών στην κοινωνία των Μουσουλμάνων Σουνιτών  σε Ιράκ και Συρία δεν επιτεύχθει σε κανένα στάδιο του πολέμου. Πρόκειται για ένα βασικό στοιχείο  επιβίωσης μιας οργάνωσης σαν τον ισλαμικό στρατό. Λόγω της εγκληματικής  δράσης τους, της ασυδοσίας, τους βιασμούς, κά άλλα,   οι Τζιχαντιστές ενεργούν περισσότερο  σαν ‘‘Πειρατές της Καραιβικής ‘‘, παρα σαν απελευθερωτικός στρατός. Για αυτό ακριβώς το λόγο θα χαθούν όπως ακριβώς δημιουργήθηκαν.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/11/%ce%bf-%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-900-%ce%b9.html#ixzz3rJeKRZAw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου